Тернопільська облрада проводить бюджетну сесію

Тернопільська облрада проводить бюджетну сесію

07.05.09 14:04 0 2234
7 травня 2009 року о 10.00 розпочалося друге пленарне засідання двадцять першої сесії Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, обраної на позачергових виборах 15 березня 2009 року. Серед першочергових питань порядку денного заслуховування звіту адміністрації про виконання обласного бюджету за 2008 рік та програм соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області за минулий рік. Також сьогодні депутати планують ухвалити бюджет і програми розвитку області на 2009 рік. Про це повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

Напередодні депутати обласної ради висловили значну кількість зауважень щодо виконання вищезазначених програм та повноважень облдержадміністрації, делегованих облрадою. Власне з серйозною критикою роботи облдержадміністрації депутати пов’язують той факт, що доповідати виконання бюджету і програм соціально-економічного розвитку буде не голова облдержадміністрації, а один із його заступників. За результатами звіту планується ухвалення рішення.

Також депутати планують розглянути проекти соціально-економічного розвитку на наступний рік. Зокрема, проект програми міжрегіонального та зовнішньоекономічного співробітництва Тернопільської області на 2009-2013 роки; затвердження змін і доповнень до програми організації рятування людей на водоймах, об’єктах області на 2007-2009 роки; Про внесення змін і доповнень до програми розвитку цивільної авіації Тернопільської області на 2007-2009 роки; Про зміни та доповнення до цільової обласної програми підтримки індивідуального житлового будівництва в сільській місцевості «Власний дім» на 1999-2010 роки.

Депутати планують сьогодні створити тимчасову контрольну комісію Тернопільської обласної ради з питань вивчення законності та ефективності діяльності Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс» і його посадових осіб.

Після заслуховування звіту облдержадміністрації депутати планують ухвалити обласний бюджет на 2009 рік та програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2009 рік. Слід зазначити, що й стосовно проектів цих документів, підготовлених облдержадміністрацією, депутати висловили серйозні застереження.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 1)
Попередня новина: Вандали на Рівненщині не ...
Наступна новина: Президент відбув до Чехії ...

КОМЕНТАРІ