Відбулася зустріч Президента України з Державним секретарем Ватикану

Відбулася зустріч Президента України з Державним секретарем Ватикану

01.06.09 16:03 0 2518
У Ватикані відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з Державним секретарем Ватикану кардиналом Тарчізіо Бертоне. Про це повідомила прес-служба Президента.

Під час зустрічі було обговорено двосторонні відносини України та Ватикану.

Як підкреслив В.Ющенко, Українська держава високо цінує рівень довіри та відкритості, притаманний відносинам між Україною та Ватиканом, і готова й надалі докладати максимальних зусиль заради збереження цієї позитивної атмосфери у відносинах.

Він відзначив, між Україною та Апостольською столицею існують сталі зв'язки, нагадавши, що у березні цього року виповнилося 90 років заснуванню дипломатичної місії Української Народної Республіки при Святому Престолі.

В.Ющенко та Т.Бертоне також порушили тему європейської інтеграції України. Курс України на європейську інтеграцію залишається незмінним і є одним із пріоритетів зовнішньої політики нашої держави. Президент зауважив при цьому, що в Україні високо цінують підтримку Ватикану на цьому напрямі, висловивши сподівання, що Святий Престол й надалі залишатиметься нашим щирим союзником у цій справі. «Християнський вимір національної ідентичності українців нерозривно пов'язаний з усвідомленням нашої приналежності до європейського цивілізаційного простору», - зазначив Глава Української держави.

Окремої уваги на зустрічі було приділено співпраці України з Ватиканом у рамках міжнародних організацій.

Президент України під час зустрічі також висловив вдячність за постійну підтримку Ватиканом ініціатив нашої держави щодо міжнародного визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні.

На зустрічі також було позитивно відзначено активізацію двосторонньої співпраці з Ватиканом у культурно-гуманітарній сфері.

З українського боку участь у зустрічі взяли т.в.о. Міністра закордонних справ України Володимир Хандогій та заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Глава держави відбув із ...
Наступна новина: На Рівненщині біля ...

КОМЕНТАРІ