Конституційний Суд поставив крапку у справі Тернопільських виборів

Конституційний Суд поставив крапку у справі Тернопільських виборів

16.06.09 22:22 0 1947
10 червня 2009 року Конституційний Суд України виніс рішення у справі за конституційним поданням Президента України щодо відповідності Конституції України Постанови Верховної Ради України „Про визнання такою, що втратила чинність, Постанови Верховної Ради України „Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради“. КС визнав неконституційною постанову Верховної Ради про скасування виборів до Тернопільської облради.

Голова Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи рішення КС, зазначив: «Конституційний Суд України поставив крапку у справі тернопільських виборів. Рішення КС від 10.06.2009 № 14-рп/2009 свідчить про те, що спроби ПР і БЮТ забрати у тернополян право на волевиявлення були неконституційними. За свої посягання ця прокремлівська кліка ще дасть відповідь перед українською нацією.

Всеукраїнське об‘єднання «Свобода» у березні 2009 року захистило право тернополян на волевиявлення. Тепер Тернопільська обласна рада успішно працює та вирішує важливі соціальні та економічні питання області. Зокрема сьогодні відбувається засідання сесії обласної ради, на яке винесено понад 100 питань.

Тернопільська обласна рада працюватиме до 2014 року. Я переконаний, що фракція ВО «Свобода» проявить себе гідно, захищатиме інтереси тернополян та виконає програму, з якою ішла на вибори. Тернопільська обласна рада стане зразком для наслідування конструктивної та ефективної роботи».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: З початку року на ...
Наступна новина: На Івано-Франківщинні ...

КОМЕНТАРІ