Президент висловлює глибоке занепокоєння відсутністю результатів розслідування вбивства Валерія Олійника

Президент висловлює глибоке занепокоєння відсутністю результатів розслідування вбивства Валерія Олійника

25.06.09 12:35 0 2392
Президент України висловлює глибоке занепокоєння відсутністю результатів розслідування вбивства мешканця Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника. Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента України повідомила Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

«Розслідування злочину, у скоєнні якого підозрюють народного депутата України, а також керівників органів прокуратури та МВС Голованівського району, відбувається у закритому режимі і породжує ще більшу кількість запитань», - наголосила вона.

Як зазначила І.Ванникова, Віктор Ющенко вимагає від правоохоронних органів поновити слідчі дії у справі розслідування резонансного вбивства, незважаючи на ранги, фінансові статки потенційних злочинців, а також політичні сили, які їх захищають.

«З огляду на коментарі міністра МВС та інших високопосадовців складається загальне враження, що мета МВС закрити справу, замість її оперативного розкриття та притягнення винних до відповідальності», - підкреслила Прес-секретар Глави держави.

Ірина Ванникова зауважила, що політична безвідповідальність, продемонстрована в ситуації із вбивством громадянина Олійника, є свідченням глибокої корумпованості силових структур. Органи, покликані служити інтересам народу, сьогодні приватизовані політичними силами і фактично перетворені на партійні охоронні служби.

«Однією з причин, яка дозволяє чиновникам уникати відповідальності за скоєні злочини та породжувати правовий безлад у країні, є депутатська недоторканість. Вона відкриває для потенційних та реальних злочинців шлях до високих державних посад і ставить їх понад законом, а тому має бути скасована», - передала І.Ванникова позицію Президента України Віктора Ющенка.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міжнародні перегони ...

КОМЕНТАРІ