Наступного тижня відбудеться візит в Україну віце-президента США Дж.Байдена

Наступного тижня відбудеться візит в Україну віце-президента США Дж.Байдена

15.07.09 22:44 0 3067
Наступного тижня відбудеться візит в Україну віце-президента США Джозефа Байдена. Про це повідомила сьогодні на брифінгу Прес-секретар Президента України Ірина Ванникова.

Це перший візит до нашої держави представника найвищого рівня нової Адміністрації США. Посада віце-президента в системі державної влади США є другою після Президента.

І.Ванникова повідомила, що візит відбувається на запрошення Президента України Віктора Ющенка.

«Відвідання України Джозефом Байденом засвідчує важливість України як стратегічного партнера США у регіоні Східної Європи. Візит відіграє важливе значення для розвитку двостороннього політичного діалогу та українсько-американського стратегічного партнерства, для продовження реалізації домовленостей, досягнутих із попередньою американською Адміністрацією, зокрема зафіксованих у Хартії Україна-США про стратегічне партнерство від 19 грудня 2008 року», - підкреслила Прес-секретар Глави держави.

Вона додала: результати візиту Джозефа Байдена слугуватимуть основою для подальшого розвитку відносин США з Україною, що позитивно вплине на ситуацію в регіоні.

За словами І.Ванникової, у зв'язку з цим до візиту очікується пильна увага як в Україні, так і за кордоном.
«Візит віце-президента США відкриває можливості для конкретних кроків у забезпеченні національної безпеки України і поглиблення співробітництва у низці інших важливих сфер. Зокрема, у сфері енергетики, підтримки євроатлантичної інтеграції України, у питаннях співпраці в галузях безпеки та оборони», - сказала Прес-секретар.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Електронна пошта FREEMAIL з ...
Наступна новина: На Рівненщині знайшли ...

КОМЕНТАРІ