44-річний Рівнянин вирощував коноплю на присадибній ділянці співмешканки

44-річний Рівнянин вирощував коноплю на присадибній ділянці співмешканки

21.07.09 13:11 0 11490
44-річного рівнянина правоохоронці небезпідставно підозрюють у вирощуванні коноплі на присадибній ділянці своєї співмешканки та виготовленні опію.

15 липня в селі Ясениничі Рівненського району працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в області виявили незаконний посів коноплі. Як з’ясувалося пізніше, «травичка» належить 44-річному рівнянину. Під час перевірки оселі його співмешканки міліціонери виявили та вилучили ще понад 13 кілограмів зелених макових головок, півлітра соляної кислоти, що є прекурсором для виготовлення наркотиків, майже півкілограма марихуани та посуд із залишками рідини, схожої на ацетильований опій. Речові докази вилучено та направлено на дослідження у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Рівненській області. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи. Якщо у суді буде доведено провину підозрюваного, відповідно до пункту першого статті 309 Кримінального кодексу України, йому загрожує штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на термін до двох років, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Тож, вкотре хочеться наголосити: шановні жителі області, вирощуючи мак чи коноплю для власних потреб або на продаж, ви, насамперед, ризикуєте скалічити долі своїх дітей, підштовхнути їх до згубної наркозалежності, а вже потім – понести відповідальність за свої дії чи бездіяльність перед Законом.

Микола Лекай, Михайло Мельник

ВЗГ УМВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ