У Львові не дали розгорнути російську символіку

У Львові не дали розгорнути російську символіку

27.07.09 12:41 0 37367
У неділю, 26 липня у Львові провели панахиду та віче-реквієм пам’яті українців, замордованих московським імперіалізмом. Ці заходи відбувалися водночас зі святкуванням 65-річчя „визволення Львова” Російським молодіжним братством на Пагорбі слави, і стали альтернативою форуму проросійських сил, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Зауважимо, що в ніч на неділю суд заборонив Російському молодіжному братству проводити акції в центральній частині Львова та розгортати так звану „георгіївську стрічку” – символ військової доблесті армії Російської імперії. Російське братство, попри рішення суду, намагалося на Пагорбі слави розгорнути свою символіку, але їм не дозволили цього зробити. Організаторам святкування „визволення” довелося обмежитися промовами й покладанням квітів.

А тим часом на Марсовому полі „свободівці” молилися за загиблими. Заступник голови Львівської обласної організації ВО „Свобода” Андрій Холявка у своєму виступі зазначив: „Сьогодні вони намагалися „взяти” Львів, спробувати його на зуб. Востаннє вони робили це у 1997 році. Нині ми толерантно і переконливо продемонстрували, що не варто цього робити, якщо шкода зубів. Ми захищаємо свою пам’ять, на яку вони спробували посягнути. Ми їм цього не дозволимо ніколи”.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 7)
Наступна новина: Завтра відбудеться ...

КОМЕНТАРІ