На Волині шахраї продають

На Волині шахраї продають "невидимий" цукор

03.09.09 10:53 0 1646
У Луцьку трапилося чергове шахрайство відносно пенсіонерки. Працівники міліції вже неодноразово попереджували населення не довіряти підозрілим особам, які пропонують соціальну допомогу нібито від держави, проте не забувають при цьому зазначити, що офіційно оформити справу можна лише за невеличку матеріальну компенсацію.

Марія Дубицька 44 роки пропрацювала зубним техніком у Луцьку та була дружиною учасника бойових дій, тому, коли побачила пристойно одягнених чоловіків, відразу вирішила, що держава, справді, хоче віддячити їй за довголітню працю. 83-річна Марія Федорівна пригадує, що в обідню пору до її садиби завітало двоє невідомих осіб, які відрекомендувалися працівниками соціальної служби та запропонували пенсіонерці придбати за зниженою ціною мішок цукру. Незважаючи на дітлахів, що бавилися на подвір’ї, та невістку, яка поралася по господарству, шахраї пропонували свій товар і при цьому з впевненістю перевіряли всі її документи, аби все було по-чесному і без жодного обману. Коли Марія Федорівна засумнівалася, чи потрібен їй мішок цукру, псевдосоціальні працівники застосували простий, але, як виявилось, дуже дієвий прийом: вони сказали, що віддадуть останній цукор сусідці, котра вже на нього чекає. Звичайно, це спрацювало, і пенсіонерка відразу віддала 500 гривень невідомим особам. Шахраї запевнили, що через декілька хвилин принесуть обіцяний товар, але так і не повернулися...

Заступник начальника відділу - начальник міліції громадської безпеки Луцького МВ УМВС Валентин Шпак ще раз застеріг громадян не довіряти підозрілим та неперевіреним особам. Це вже не перший випадок такого шахрайства у місті. Особливо вразливою категорією громадян є пенсіонери, які наївно довіряють незнайомцям та готові віддати їм свою пенсію.

На разі злочин залишається не розкритим, тому якщо ви також стали жертвою чи свідком обману з боку „соціальних працівників”, то обов’язково зателефонуйте до міліції за телефоном 102. І ніколи не втрачайте пильності, адже завжди знайдуться люди, які хочуть збагатитися за ваш рахунок.

Ірина НОВОСАД, ВЗГ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ