Уряду варто адекватно реагувати на раціональну критику бюджетного процесу – О.Шлапак

Уряду варто адекватно реагувати на раціональну критику бюджетного процесу – О.Шлапак

18.09.09 12:39 0 1542
Підготовка проекту державного бюджету є конституційним повноваженням Кабінету міністрів, і саме він несе повну відповідальність за якість цього документу.

Про це в інтерв’ю 5-му каналу сказав Перший заступник Глави Секретаріату – представник Президента у Кабінеті міністрів Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба Президента.

«Конституційні правила говорять про те, що подавати комплексний цілісний проект бюджету - це виключне право Кабінету міністрів. Якщо сьогоднішній Уряд не може це зробити, нехай поступиться і дасть місце іншим, хто буде здатний підготувати такий бюджет», - відповів він на запитання про пропозиції Уряду підготувати альтернативний проект бюджету від Президента.

Щодо компетенції Президента у бюджетному процесі, представник Глави держави нагадав про право президентського вето на прийняті Верховною Радою закони.

Відтак, Олександр Шлапак рекомендував Уряду враховувати чинні конституційні рамки та дослухатися до аргументованих критичних зауважень, висловлених до підготовленого фінансового документу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Два брати, які регулярно ...
Наступна новина: На Рівненщині біля ...

КОМЕНТАРІ