Президент відбув із робочим візитом до США

Президент відбув із робочим візитом до США

21.09.09 10:11 0 1650
Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною пані Катериною Ющенко відбув із робочим візитом до Сполучених Штатів Америки для участі в роботі 64-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Програмою візиту передбачено участь у заходах у рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН, проведення низки двосторонніх зустрічей з керівниками іноземних держав та організацій, а також зустрічі з представниками американських ділових кіл, політиками, представниками української та єврейської громад. Зокрема, В. Ющенко проведе двосторонні зустрічі з лідерами Бразилії, Литви, Фінляндії, Швеції та інших країн.

Заплановані окремі переговори Президента України з Генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу А.Фог Расмуссеном, Генеральним секретарем Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Ж.Дюфом.

Також плануються зустрічі Глави держави з представниками української громади США, а також представниками американських політологічних, наукових та експертних кіл.

Президент України прийняв рішення відвідати США з огляду на універсальність міжнародного майданчику в Нью-Йорку. Упродовж неповних трьох днів візиту Глава держави матиме змогу в різних форматах обговорити фактично усі найбільш пріоритетні питання зовнішньої політики України та міжнародних відносин, яка мають безпосередній вплив на життя українських громадян: від зміни клімату, охорони довкілля, розвитку альтернативної енергетики, боротьби з піратством, до глобальної та регіональної безпеки, європейської та євроатлантичної інтеграції, гуманітарних, торговельно-економічних та інших питань.

З трибуни ООН Президент інформуватиме світову спільноту про пріоритети внутрішньої та зовнішньої політики України, хід демократичних перетворень у нашій країні. Не залишаться поза увагою і такі важливі для нашого суспільства теми, як міжетнічний мир і толерантність, вшанування пам’яті жертв фашизму та Голодомору.

У рамках візиту Глава держави виступить із промовою в Раді зовнішніх зносин – одній з найавторитетніших громадських організацій США, що спеціалізується на проблематиці міжнародних відносин.

У складі української офіційної делегації – Глава Секретаріату Президента України В.Ульянченко, заступник Глави Секретаріату Президента України А. Гончарук, т.в.о. Міністра закордонних справ України В.Хандогій, перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони К.Грищенко, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ю.Рубан, голова Національного агентства екологічних інвестицій І.Лупальцев.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях Президент ...
Наступна новина: "Єдиний Центр" ...

КОМЕНТАРІ