Під час 64-ої сесії ГА ООН Україна внесла кілька глобальних ініціатив

Під час 64-ої сесії ГА ООН Україна внесла кілька глобальних ініціатив

25.09.09 20:34 0 1915
У рамках дебатів Україна запропонувала укласти Екологічну конституцію Землі, яка могла б стати основою для нової світової екологічної політики у XXI столітті і встановлювати не лише обмежувальні заходи, як квотування викидів шкідливих речовин, але і пропонувати шляхи відтворення довкілля.

«Це цікаві пропозиції, які опонентів не мають. Коли говоримо про планетарну екологічну політику чи екологічну безпеку, всі починають розуміти, що мова йде про політику, яка буде заключатися у творенні нових екологічних можливостей», - сказав Президент Віктор Ющенко в інтерв’ю телеканалу «1+1».

У Нью-Йорку Україна також запропонувала посилити координацію міжнародних зусиль у боротьбі з піратством, яке стає глобальним викликом і потребує чіткого міжнародного інструментарію протидії. Українська пропозиція полягає у створенні регіонального інституту на Африканському континенті, який би під егідою ООН виконував функції інформаційного центру та центру оперативного реагування. «Я переконаний, що результатом стане не тільки обговорення, але і резолюція ООН», - сказав Президент про цю ініціативу.

У ході розмови було підведено основні підсумки участі української делегації на чолі з Главою держави у 64-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Також Президент прокоментував результати низки двосторонніх зустрічей, проведених у Нью-Йорку.

Окремо Віктор Ющенко відповів на запитання журналіста про хід розслідування справи про отруєння. Президент назвав заяви тимчасової слідчої комісії парламенту політичними спекуляціями. «Жити авантюрами – це їхній спосіб політично утримуватися на плаву. Це наближення виборів», - констатував Президент.

Інтерв’ю Глави Української держави вийде в ефір у неділю, 27 вересня о 19:30, у програмі у підсумковій програмі «ТСН».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: В Києві пройшла нарада з ...

КОМЕНТАРІ