В Криму міліціонери побили активістів

В Криму міліціонери побили активістів "Свободи"

01.10.09 20:58 0 2587
23 вересня 2009 року близько 21-00 у Сімферополі представники міліції затримали трьох активістів ВО «Свобода» Леоніда Коржа, Данила Савицького та Ігоря Пожидаєва. Затриманих привезли до Київського райвідділу міліції м. Сімферополя. Активістів «Свободи» по одному викликали на допит до заступника начальника Кримського МВС Сергія Благіна, який їх особисто бив. Провиною активістів «Свободи» було те, що затримані є патріотами України та відстоюють позицію, що Крим є невід’ємною частиною України. Свавілля «орлів Луценка» на цьому не закінчилось: міліціонери не зафіксували затриманих у реєстраційному журналі та не повідомили про їхнє затримання рідних. Активістів «Свободи» незаконно протримали до ранку та 24 вересня близько 11 години без пояснень відпустили.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» розцінює цю подію у єдиному зв’язку з незаконним проникненням працівників Київського районного відділенні міліції Сімферополя в офіс ВО «Свобода» 23 вересня 2009 року і затриманням ними прихильника «Свободи» Іллі Захаренка.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вважає неприпустимими свавільні дії кримської міліції. «Свобода» розцінює цей інцидент як брутальну провокацію та спробу залякати активістів «Свободи» напередодні президентських виборів. Безпрецедентне втручання у діяльність політичної партії, переслідування громадян України за їхні політичні переконання мусить отримати негайну реакцію з боку керівництва правоохоронних органів.

«Свобода» вимагає від прокуратури Криму:

- порушити кримінальну справу за фактом посягання на політичні права громадян України та перешкоджання законній діяльності політичної партії – ВО «Свобода».

- притягнути до кримінальної відповідальності заступника начальника МВС у Криму Сергія Благіна.

- розслідувати факт незаконного проникнення працівників Київського районного відділенні міліції Сімферополя в офіс ВО «Свобода» і затримання ними прихильника «Свободи» Іллі Захаренка та притягнути до відповідальності винних у безчинстві.

У зв’язку з продовженням протиправної діяльності правоохоронців щодо своїх активістів ВО «Свобода» вимагає від Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка:

- негайно відсторонити від виконання обов’язків начальника кримської міліції Геннадія Москаля та його заступника Сергія Благіна, провести службове розслідування фактів протизаконних дій кримської міліції та притягнути винних до встановленої законом відповідальності.

- припинити використовувати міліцію для політичного тиску на Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Довідка. 30 вересня 2009 року близько 23 години працівники спецпідрозділу «Беркут» Київського районного відділенні міліції Сімферополя Шпирний Дмитро Вікторович та Кітунов Олег Іванович, застосовуючи фізичну силу, без будь-яких пояснень вдерлися в офіс Київської районної організації Сімферопольської «Свободи» (помешкання є приватною власністю голови Кримської обласної організації ВО «Свобода», депутата Тернопільської обласної ради Едуарда Леонова) та без жодних законних підстав затримали прихильника «Свободи» Іллю Захаренка, який у цей час чергував в офісі.

11 вересня 2009 року в офісі Київської міської організації ВО «Свобода» працівники Головного управління МВС у м. Києві провели незаконний допит присутніх у приміщені членів «Свободи». На неодноразові вимоги представників ВО «Свобода» пред’явити законні письмові підстави для проведення процесуальних дій, працівники міліції відповідали свободівцям погрозами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ