Глава держави прийняв делегацію Вселенського патріархату

Глава держави прийняв делегацію Вселенського патріархату

06.10.09 18:51 0 1588
Президент України Віктор Ющенко прийняв делегацію Вселенського патріархату – митрополита Французького Емануїла, генерального секретаря Священного Синоду архімандрита Ельпідофороса Ламбрініадіса та священика Васіліуса Папафанасіуса. Зустріч відбулася за домовленістю із Вселенським патріархом Варфоломієм.

Під час зустрічі сторони висловили задоволення розвитком діалогу, започаткованого торік під час візиту в Україну Вселенського патріарха Варфоломія з нагоди відзначення 1020-ліття Хрещення Київської Русі. Зокрема, співрозмовники відзначили прогрес у відносинах між православними України, налагодження ними постійного спілкування тощо.

Президент, крім того, наголосив на необхідності поглиблення та розширення міжцерковного діалогу з метою подолання міжправославних протиріч та утворення в Україні єдиної православної церкви.

Делегація Вселенського патріархату перебуває в Україні згідно з рішенням Священного Синоду Вселенського патріархату з метою детального ознайомлення з ситуацією в українському православ'ї, пошуку шляхів врегулювання існуючих проблем.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині шахраї ...
Наступна новина: Рівненський губернатор ...

КОМЕНТАРІ