Космічна галузь має всі можливості стати локомотивом інноваційного розвитку держави – Віктор Ющенко

Космічна галузь має всі можливості стати локомотивом інноваційного розвитку держави – Віктор Ющенко

06.10.09 19:15 0 1604
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із Генеральним директором Національного космічного агентства Олександром Зінченком.

Під час зустрічі було дано оцінки стану справ у космічній галузі України та обговорено реалізацію державної політики у сфері космічної діяльності; міжнародну кооперацію в ракетно-космічній галузі.

Окремо було порушено питання соціального статусу військовослужбовців і спеціалістів, задіяних на об’єктах національної космічної інфраструктури. Глава держави наголосив, що держава у найкоротші терміни має сприяти вирішенню проблем матеріального забезпечення цих людей, насамперед житлом.

Президент позитивно оцінив роботу керівництва Агентства щодо збереження та розвитку науково-технічного і виробничого потенціалу космічної галузі, стану її реформування, а також ходом здійснення важливих міжнародних проектів у ракетно-космічній галузі.

У цьому контексті Віктор Ющенко наголосив на надзвичайній важливості державного візиту до України Президента Бразилії, який планується до кінця нинішнього року. У рамках цього візиту значну увагу буде приділено співпраці двох країн у проекті «Циклон-4». В цілому, за словами Віктора Ющенка, актуальним залишається питання здійснення масштабного комплексу робіт із розвитку ракетоносіїв, адже це дасть можливість Україні посилити свої позиції на ринку пускових послуг та створить умови для його розвитку. У зв’язку з цим Президент вказав на необхідність активніше використовувати нові перспективи для впевненого розвитку українсько-бразильського проекту «Циклон-4», інтенсифікації співробітництва з Російською Федерацією, США, Канадою, країнами ЄС та іншими країнами-членами космічного клубу.

Віктор Ющенко висловив упевненість, що космічна галузь має всі можливості стати локомотивом інноваційного розвитку держави та забезпечити сталий розвиток в умовах глобальної економічної кризи. Підтримка науково-технічного потенціалу галузі задовольнятиме довгострокові інтереси держави у сфері безпеки та оборони, суттєво стимулюватиме розвиток фундаментальної та прикладної науки й освіти. При цьому він підкреслив, що визначений фінансовий ресурс на галузь у поточному та наступному роках дає підстави сподіватися, що це завдання буде успішно виконано.

Відтак Президент наголосив, що головне завдання Національного космічного агентства – забезпечити динамічний розвиток галузі, використовуючи весь можливий набір організаційних, політичних і ринкових інструментів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Одеську «Просвіту» ...

КОМЕНТАРІ