З початку цього року іноземцями скоєно майже дві тисячі злочинів, у тому числі 45 умисних вбивств

З початку цього року іноземцями скоєно майже дві тисячі злочинів, у тому числі 45 умисних вбивств

06.10.09 19:20 0 1759
- На жаль, створення міграційної служби, яка б могла допомогти міліції відслідкувати "небажаних гостей" на території України, заблоковано Указами Президента, - зазначив 5 жовтня ц.р. Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко під час прес-конференції, на якій йшлося про заходи МВС щодо протидії етнічній злочинності.

На сьогодні, згідно з чинним законодавством України відомості про перебування іноземців в Україні узагальнює лише Державна прикордонна служба України. Громадянин іншої країни, який в‘їжджає на територію нашої держави, заповнює на кордоні анкету, а потім про його місце перебування не завжди знають відповідні органи. Така ситуація не сприяє профілактиці злочинів, скоєних іноземцями. Як наголосив Юрій Луценко, практично у всіх країнах, коли іноземець поселяється в готель, така інформація того ж дня надається до правоохоронних органів, аналогічна ситуація й під час візитів до приватних осіб.

Звичайно, сотні гостей нашої країни - добропорядні особи і перебувають на території України в особистих, бізнесових або інших справах. Але є й такі особи, які приїжджають на територію нашої держави з метою скоєння злочину.

Так, з початку цього року іноземцями скоєно майже дві тисячі злочинів, у тому числі 45 умисних вбивств, 70 розбійних нападів, 133 грабежі, 588 крадіжок, 181 шахрайств. Із загальної кількості злочинів - понад п'ятсот, тобто четверта частина, скоєно вихідцями із кавказького регіону.

Також на прес-конференції Юрій Луценко зазначив, що упродовж 2007-2009 років підрозділами органів внутрішніх справ припинено діяльність 21 етнічної організованої злочинної групи, з них 17- спецпідрозділами боротьби з організованою злочинністю.

- Останніми роками спостерігається тенденція активної міграції на територію України кримінальних елементів, - зазначив Міністр. - Це, передусім, зумовлено тим, що у 2005 році було внесено жорстокі зміни до законодавства Грузії та здійснюються активні заходи правоохоронними органами Російської Федерації стосовно цієї категорії громадян.

Також представники криміналітету створюють злочинні угрупування, які займаються на території нашої держави протиправною діяльністю від крадіжок, шахрайств, тіньових оборудок у сфері економіки до вимагань, розбійних нападів, незаконних позбавлень волі громадян. Ці угруповання намагаються перерозподілити сфери впливу в злочинному середовищі, що призводить до ускладнення криміногенної обстановки та виникнення конфліктних ситуацій.

- Міністерство внутрішніх справ України в змозі контролювати ситуацію і забезпечити покарання тим особам, які роблять виклики безпеці, як українським громадянам, так і іноземним гостям, які перебувають в нашій державі, - наголосив Юрій Луценко.

ДЗГ та МД МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Одеську «Просвіту» ...
Наступна новина: Яценюка у райцентрі ...

КОМЕНТАРІ