Участь Рівненської області у Проекті передбачає активізацію перш за все сільських територій і малих міст, відродження та збереження регіональних кулінарних традицій, а також розвиток туризму.
Основною метою Європейської Мережі кулінарної спадщини є відродження національних страв і рецептів, використання натуральної сировини, вирощеної в області, підвищення якості продуктів харчування.
За словами голови Рівненської обласної державної адміністрації Віктора Матчука, участь Рівненщини в Європейській Мережі кулінарної спадщини ще раз підтверджує наше прагнення стати повноправним членом Європейського Союзу загалом та частиною європейської спільноти зокрема.
Нагадаємо, що конференція проходить в рамках проекту “Перша українська область в Європейській мережі кулінарної спадщини”, який реалізується в Рівненській області у поточному році за фінансової допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща. В роботі конференції взяли участь Європейський Координатор Мережі кулінарної спадщини, представники 6-ти воєводств Республіки Польща, зокрема, Вармінсько-Мазурського, Великопольського, Західнопоморського, Мазовецького, Опольського та Поморського, а також представники восьми областей України (Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської та Черкаської).
Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Яценюка у райцентрі ...
Наступна новина: Глава держави: журналісти ...