У Луцьку відзначили Міжнародний день „білої тростини”

У Луцьку відзначили Міжнародний день „білої тростини”

16.10.09 16:06 0 1631
З нагоди відзначення 15 жовтня Міжнародного дня Білої Тростини, у Луцьку в приміщенні кінотеатру «Мир» відбулась зустріч із членами громадської організації УТОС, на якій було вручено Подяку міського голови за активну участь у громадському житті міста, спрямовану на забезпечення інтеграції і рівноправ’я людей з вадами зору, та з нагоди відзначення Міжнародного дня „білої тростини”, колективу Луцької міської територіальної первинної організації УТОС (голова Симончук Ю.П.), повідомляє ВЗГ Луцької міської ради.

В актовій залі Центру культури і дозвілля ВНУ імені Лесі Українки відбувся ще один захід, присвячений дню Білої Тростини, організований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії». Від імені міської влади присутніх привітав директор департаменту соціальної політики Петро Верзун.

За інформацією департаменту соціальної політики, в Луцьку протягом 7 років за рахунок місцевого бюджету надаються пільги на житлово-комунальні послуги в розмірі 100% в межах діючих норм споживання (крім електроенергії і газу) для інвалідів по зору І та ІІ груп. Дані пільги поширюються на дружину (чоловіка) та дітей пільговика віком до 18 років. У 2009 році 365 сімей користуються даними пільгами. Протягом 9 місяців на покриття даних пільг з місцевого бюджету виділено 656954,07 грн. Відповідно до рішення виконавчого комітету від 11.12.2008р. №853-1 інваліди по зору І та ІІ груп, мають право безкоштовного проїзду в маршрутних таксі на території міста Луцька. На виконання Програми соціального захисту населення міста на 2008-2010 роки, на потреби громадської організації УТОС щодо оплати за послуги водо- та теплопостачання у 2009 року з міського бюджету було виділено 75 тис. грн. профінансовано за 9 місяців поточного року 25,0 тис.грн
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ