Україна сподівається отримати від ПАРЄ справедливу оцінку Голодомору – Віктор Ющенко

Україна сподівається отримати від ПАРЄ справедливу оцінку Голодомору – Віктор Ющенко

21.10.09 21:32 0 1483
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з Доповідачем Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з проблематики Голодомору та масового голоду на терені колишнього СРСР, Віце-президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу.

Віктор Ющенко подякував ПАРЄ за особливу увагу до цієї теми і підтвердив готовність надати представникам організації доступ до всієї необхідної інформації для вивчення трагічної сторінки української історії. «Ми за відкритий діалог з даного питання», – запевнив Віктор Ющенко.

Президент відзначив, що завдяки зусиллям України Голодомор отримує справедливі оцінки на міжнародному рівні, зокрема у рішеннях ООН, ЮНЕСКО, ОБСЄ, Європейського Парламенту, національних парламентів багатьох країн тощо.

«Сьогодні ми покладаємо велику надію на Парламентську асамблею Ради Європи. Переконаний, ми отримаємо ту оцінку, на яку очікує не лише українська спільнота, а й усе людство», – наголосив Президент.

У зустрічі взяли участь заступник Глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук, Перший заступник Міністра закордонних справ Володимир Хандогій, в.о. директора Інституту національної пам’яті Ігор Юхновський.

ДОВІДКОВО: Доповідач ПАРЄ з проблематики Голодомору та масового голоду на терені колишнього СРСР, Віце-президент ПАРЄ М.Чавушоглу перебуватиме в Україні з візитом 18–21 жовтня 2009 року з метою збору інформації для підготовки доповіді на тему «Необхідність міжнародного засудження Голодомору в Україні в 1932–33 р.р. – 75-ті роковини масового голоду на території колишнього СРСР». Програма візиту М.Чавушоглу передбачає проведення зустрічей із членами парламентської делегації України в ПАРЄ, представниками депутатських фракцій Верховної Ради України, науковцями, істориками, юристами та представниками неурядових організацій, які досліджують тему Голодомору, ознайомлення з архівними матеріалами з зазначеної проблематики у Державній архівній бібліотеці та Галузевому державному архіву МВС України, відвідання Державного музею «Меморіал пам’яті жертвам голодоморів» та покладання квітів до пам’ятника.

20 жовтня ц.р. Доповідач ПАРЄ з проблематики Голодомору та масового голоду на терені колишнього СРСР відвідав Харків, де провів зустрічі з керівниками області, науковцями, краєзнавцями, свідками Голодомору та представниками неурядових організацій, ознайомився з матеріалами Державного архіву Харьківської області, Галузевого державного архіву Служби безпеки України, відвідав місце масового поховання жертв Голодомору в супроводі свідка подій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині керівник ...
Наступна новина: За порушення прав ...

КОМЕНТАРІ