В тернопільські лікарні  завезли надане благодійниками медичне обладнання для проведення реанімаційних заходів

В тернопільські лікарні завезли надане благодійниками медичне обладнання для проведення реанімаційних заходів

05.11.09 20:29 0 2399
5 листопада 2009 року Всеукраїнське об’єднання «Свобода» завезло в Тернопільську обласну комунальну клінічну лікарню та Тернопільську міську комунальну лікарню швидкої допомоги першу партію медичного обладнання для проведення реанімаційних заходів.

Загальна вартість обладнання — понад 300 тисяч гривень. Наркозно-дихальні апарати «Фаза», інфузомати, відсмоктувачі — це медичне устаткування зараз встановлюється і вже найближчим часом почне працювати. В рамках ініціативи кандидата в Президенти, лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока обладнання буде завезене також в обласну дитячу клінічну лікарню.

Під час передачі обладнання лікарням голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда зазначив: «Ініціатива «Свободи» - це перш за все турбота про життя та здоров’я українців. Ми отримали широку підтримку громадськості і можемо стверджувати, що разом ми зможемо подолати будь-яку загрозу. Адже із завтрашнього дня передане обладнання буде рятувати життя людям».

Керівник штабу Олега Тягнибока в Тернопільській області Сергій Надал висловив вдячність медикам, які сьогодні рятують людей, ризикуючи своїм здоров‘ям. «Українці демонструють самовідданість та взаємну підтримку, тому епідемію буде зупинено.

Сьогодні відбувся перший етап допомоги лікарням здійснено. Ми маємо перелік необхідних ліків та обладнання, яких особливо потребують хворі сьогодні, і робимо все для того, щоби допомогти їх врятувати», - зазначив Сергій Надал.

Своєчасну допомогу «Свободи» з вдячністю зустріло керівництво та персонал медичних закладів. Головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Федорович Чайківський подякував за апаратуру, яка була вкрай необхідною. «Багато хворих у ці дні перебувають у реанімаційних відділеннях, лікарі змушені були відкладати планові операції у зв’язку тим, що не вистачало наркозно-дихальних апаратів. Обладнання, яке ми сьогодні отримали, полегшить не тільки роботу наших працівників, але і стан хворих. На сьогоднішній день у реанімаційному відділені знаходиться п’ять хворих, один перебуває на апараті штучної вентиляції легень. Хворі продовжують поступати із тяжкими ускладненнями, тому кисневий концентратор, який сьогодні нам завезли «свободівці», вже сьогодні допоможе рятувати людські життя», - наголосив Ярослав Федорович Чайківський.

Нагадаємо, що 30 жовтня 2009 року Всеукраїнське об'єднання «Свобода» та виборчий штаб кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока ухвалили рішення про виділення 1 мільйона гривень на подолання в Західній Україні епідемії масових захворювань на гострі респіраторні вірусні інфекції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Президенти України та ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ