Президент прийняв Вірчі грамоти Послів США та Туреччини в Україні

Президент прийняв Вірчі грамоти Послів США та Туреччини в Україні

07.12.09 16:40 0 1593
Президент України Віктор Ющенко прийняв Вірчі грамоти Надзвичайного і Повноважного Посла Сполучених Штатів Америки в Україні Джона Теффта та Надзвичайного і Повноважного Посла Турецької Республіки Ахмета Бюлента Мерича.

Під час зустрічі із Послом США в Україні Джоном Теффтом Президент України підкреслив, що українська сторона високо цінує досягнутий за останні роки рівень двосторонніх відносин та прагне й надалі зміцнювати стратегічне партнерство між Україною та США на основі положень Хартії Україна – США про стратегічне партнерство.

Глава держави назвав розвиток відносин зі США одним із найважливіших зовнішньополітичних пріоритетів України та відзначив послідовну підтримку з боку США суверенітету і незалежності України, важливе значення співпраці двох країн у сфері безпеки.

Серед першочергових питань двостороннього порядку денного Президент України назвав практичну роботу з вироблення в розвиток положень Будапештського меморандуму нового міжнародно-правового документа, який міг би забезпечити дієві гарантії національної безпеки України.

Глава держави відзначив послідовну підтримку і практичне сприяння з боку США реалізації незмінного євроатлантичного курсу України.

Під час зустрічі також було позитивно відзначено інтенсифікацію двостороннього діалогу в енергетичній сфері, який спрямований, передусім, на підвищення енергетичної безпеки України.

Під час зустрічі з Послом Турецької Республіки в Україні Ахметом Бюлентом Меричем Президент України відзначив позитивний контекст активного політичного діалогу на найвищому рівні між Україною та Туреччиною.

Президент також підкреслив, що українська сторона високо оцінює сприяння, яке надає Туреччина на шляху інтеграції України до євроатлантичних структур.

На зустрічі було відзначено високу динаміку розвитку торговельно-економічного співробітництва між Україною та Туреччиною. При цьому Глава держави наголосив на важливості проведення чергового засідання Спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, яка б визначила перспективні напрями взаємодії в економічній сфері. Враховуючи позитивний досвід участі турецьких компаній в будівельних, фінансових та інших проектах в Україні, В.Ющенко, зокрема, підкреслив перспективність інвестиційного співробітництва у різних галузях промисловості та сільського господарства.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ХІІІ саміт Україна - ЄС є ...
Наступна новина: Шахрайка виманила у ...

КОМЕНТАРІ