Президент зустрівся з молодими вченими та обдарованою молоддю

Президент зустрівся з молодими вченими та обдарованою молоддю

22.12.09 21:04 0 1951
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з молодими вченими та обдарованою молоддю. Глава держави вручив відзнаки цьогорічним лауреатам премії для молодих вчених та свідоцтва юнакам та дівчатам, які в 2010 році отримають гранти Президента для обдарованої молоді.

Вітаючи молодих людей з їхніми першими науковими перемогами, Глава держави зазначив: Україна завжди славилася потужними науковими школами, які дали світові таких визначних вчених, як Володимир Вернадський, Олександр Богомолець, Євген і Борис Патони та багато інших.

«Сьогодні на державному рівні відзначаємо науковий доробок молодого покоління українських науковців. Без перебільшення можу сказати – у цій залі присутні найталановитіші молоді люди з різних регіонів України, які представляють майже всі галузі нашої науки».

Безперечно, відзначив Президент, в української науки є майбутнє - і держава має докласти всіх зусиль, щоб належним чином підтримати науковців, забезпечити умови для реалізації їхніх талантів. Серед позитивних здобутків у цьому контексті він назвав збільшення кількості та розмірів стипендій і премій для молодих науковців, надання грантів для проведення досліджень.

В.Ющенко нагадав, що за його дорученням уряд розробив та затвердив план заходів з підтримки молодих учених, збільшено з 200 до 300 кількість щомісячних стипендій Президента України для молодих учених та підвищено втричі їх розмір. Також, зазначив він, збільшено до 40 кількість щорічних премій Президента для молодих учених та підвищено вдвічі їх розмір (з 10 тис. до 20 тис. грн.); втричі підвищено розмір щорічних грантів Президента для підтримки наукових досліджень молодих учених (для докторів наук – до 90 тис. грн. кожний, для докторантів – до 75 тис. грн., для кандидатів наук – до 60 тис. грн.).

Вітаючи юнаків і дівчат, які вибороли право отримати гранти для здійснення своїх неординарних творчих проектів у наступному році, В.Ющенко зазначив, що серед цих проектів є медичні, історичні, з розвитку інформаційного простору, а також спрямовані на розвиток громадянської активності молоді, забезпечення її зайнятості, підтримку соціально уразливих категорій населення тощо.

«Усі 44 проекти є актуальними для нашої країни», - сказав він. (У 2009 році рішенням Експертної ради рекомендовано 44 проекти на здобуття грантів Президента для обдарованої молоді на 2010 рік на загальну суму понад 2 млн. 960 тис. грн.)

«Попереду вас чекає найбільш відповідальна робота – реалізація власних проектів. Дякую за ту працю, яку ви продемонстрували, за любов до науки, за ваші досягнення, за любов до країни», - сказав Президент.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державний акт на право ...
Наступна новина: Президент зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ