В Тернопіль прийшов Віфліємський вогонь

В Тернопіль прийшов Віфліємський вогонь

23.12.09 19:47 0 2737
Мандрівний вогник, який символізує світло Різдвяної зірки, тепло людських сердець, солідарність з потребуючими та мандрівниками, голові облдержадміністрації Юрію Чижмарю та голові обласної ради Олексію Кайді передали представники Національної скаутської організації «Пласт».

У свою чергу обласна влада передала цей вогник керівникам районів області, щоб радісна звістка про народження Спасителя дійшла до кожного села та містечка, кожної оселі.

«Я вже втретє беру участь в церемонії передачі Вифлеємського вогню, і щоразу це зустріч з маленьким дивом, адже щоб дійти до Тернопільщини, цей вогник долає тисячі кілометрів, десятки країн, лампади торкаються сотні рук тих, хто взяв на себе місію донести іскру до кожного дому. Це дуже гарна і добра різдвяна традиція. Вірю, що вогник зігріє душу кожного хто потребує підтримки, відродить у них віру та надію», - каже голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь.

Традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Цього року пластуни одинадцятий рік поспіль переберали Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів щоб передати його українській громаді, церквам, занести до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Як розповів голова Тернопільської обласної організації НСОУ “Пласт” Назар Зелінка: «Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох з нас Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну святвечір».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Президент привітав ...
Наступна новина: Тягнибок Попросив Мєдвєдєва ...

КОМЕНТАРІ