На Тернопільщині відкрили дитячий будинок сімейного типу

На Тернопільщині відкрили дитячий будинок сімейного типу

05.01.10 11:25 0 1744
Ще один дитячий будинок сімейного типу відкрито 5 січня у Тернопільській області. Створений він у селі Жовтневе Тернопільського району родиною Івана та Ольги Гавлічів

Дитячий будинок сімейного типу розрахований на 10 дітей. Зараз тут перебуває 8 хлопчиків та дівчаток.

Крім власних трьох дітей, родина Гавлічів поповнилася ще п’ятьма - колишніми вихованцями Коропецького інтернату та дітьми із прийомної сім’ї.

Сім'я мешкає у реконструйованому будинку, який знаходиться на балансі сільської ради с. Жовтневе. Загальна площа будинку - 239 кв.м.

Вітаючи родину Гавлічів із цією важливою для неї та області подією, голова облдержадміністрації подякував отцю Івану та пані Ользі за рішення прийняти у свою сім’ю дітей, які потребують родинного тепла, опіки та затишку.

У дарунок сім’ї Гавліч він вручив телевізор, а районна влада – електроплиту.

Як розповів голова Тернопільської райдержадміністрації Володимир Болєщук, на ремонт та облаштування приміщення дитячого будинку із районного бюджету використано 190 тис. гривень. Ще 200 тис. гривень - з обласного бюджету та 9066 гривень спонсорських коштів.

Для забезпечення належного рівня утримання і виховання дітей придбано меблі, побутову техніку (холодильник, пральну машину, газову плиту, пилосос, тощо), газифіковано будинок, встановлено індивідуальне опалення, підведено водогін.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська делегація ...
Наступна новина: На Львівщині Тягнибок ...

КОМЕНТАРІ