Ветерани ОУН-УПА та репресовані закликали підтримати на президентських виборах Олега Тягнибока

Ветерани ОУН-УПА та репресовані закликали підтримати на президентських виборах Олега Тягнибока

10.01.10 19:39 0 1939
У «Зверненні ветеранів УПА та репресованих до українців», зокрема, йдеться:

«Вкотре наша держава та її громадяни постали перед вибором – нам належить обрати нового Президента України. Від цього вибору залежить не тільки розвиток України на найближчі п’ять чи десять років, а й те, чи буде Україна вільною і незалежною державою.

Ми чуємо, що українців знову намагаються переконати у «прохідності» окремих кандидатів, знову агітують обирати «найменше зло». Але вибір, який нам намагаються нав’язати, – це не наш вибір. Не вірмо у фальшиві рейтинги! Не вірмо в пусті обіцянки! Голосуймо за покликом серця та за голосом розуму!

Закликаємо Вас прочитати і проаналізувати програми кандидатів у Президенти. Лише в програмі Олега Тягнибока передбачено заходи, реалізація яких дозволить встановити новий справедливий лад, позбутися впливу олігархів та зробити українців господарями на своїй землі. Лише Олег Тягнибок планує здійснити люстрацію, докорінне очищення влади. Тільки він має у своїй програмі визнання факту окупації України більшовицькою Росією у 1918-91 рр., публічний судовий процес над комунізмом, ліквідацію імперсько-більшовицьких символів, визнання боротьби ОУН та УПА боротьбою за державну Незалежність України. Тільки Олег Тягнибок хоче позбутися залежності з боку Москви й декларує припинення участі України у наддержавних євразійських утвореннях із центром у Москві та візовий режим із Росією.

Не хто інший, як Олег Тягнибок, упродовж усього свого політичного шляху поширює правду про повстанців по всій Україні та обстоює державне визнання ОУН-УПА. Лише завдяки Олегові ми, ветерани УПА, змогли відкрито пройти маршем у столиці України разом зі «свободівцями». Особливим був цьогорічний понад 20-тисячний марш за визнання ОУН та УПА. Такої пошани й понині ми не дочекалися від теперішньої влади. Доки інші обмежувалися балачками, «Свобода» знімала фільми та видавала книжки про Бандеру і бандерівців. Член Політради ВО «Свобода» Ірина Фаріон написала книгу про Степана Бандеру і об’їздила всю Україну з лекціями, присвяченими 100-річчю Провідника.

Хочемо нагадати Вам слова Провідника Степана Бандери: «Змагання за волю і правду, за Бога і Батьківщину мусить бути головним змістом життя поневоленого народу». Ця теза залишається актуальною й сьогодні. Змагання тривають. І спадкоємність цієї боротьби ми бачимо тільки в діяльності Олега Тягнибока.

Олег Тягнибок уособлює прагнення українців, які не бажають рабського життя для своїх дітей, і які уперше в українській історії отримали свого, близького їм за переконаннями, націоналістичного кандидата у Президенти.

Патріотизм, жертовність, безкомпромісність закладені в його генах. Змалку він виховувався на героїчному прикладі рідних, переслідуваних радянським режимом, чимало з яких боролися в лавах УПА і віддали життя за Україну.

Олег Тягнибок – це наш кандидат. Він зумів організувати і повести за собою найпотужнішу і найдієвішу сьогодні націоналістичну силу. Силу, яка крок за кроком здобуває щоразу більшу вагу не лише в Галичині, але, що вкрай важливо, по всій Україні. Силу, яка твердо дотримується своїх принципів, не зважаючи на обставини. І, що найголовніше, силу, за якою йде нове покоління українських націоналістів. Тому, підтримуючи Олега Тягнибока, – ми обираємо майбутнє. Тож зробімо правильний вибір в пам’ять про українських героїв, які поклали життя на жертовник свободи, та в ім’я майбутніх поколінь українців.

Слава Україні!»

Марія Вульчин, багатолітній політв’язень, член Всеукраїнської спілки політв’язнів та репресованих, засуджена в 1949 році, приїхала в Україну з Оксаною Бандерою, повернула на Батьківщину прах Марти Бандери та Михайла Сороки;

Ольга Ільків, псевдо «Роксоляна», зв’язкова Романа Шухевича, вдова героя ОУН-УПА Володимира Лика (псевдо «Данило»), кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня;

Стефа Дмитрів, псевдо «Чорна», зв’язкова УПА, арештована в 1947 році, відбула в таборах і на засланнях 15 років;

Євдокія Кравчук, псевдо «Мала», зв'язкова УПА, відбула 10-тирічне заслання в Іркутській області;

Йосип Грех, псевдо «Твердий», член Братства ОУН-УПА;

Михайлина Баглай, засуджена у 1952 році за брата, керівника Бродівського районного проводу ОУН Михайла Горбатюка, псевдо «Чупринка»;

Марія Горбач, дружина районного провідника ОУН Лопатинського району Антона Горбача;

Михайло Юрків, член ОУН з 1942 року, засуджений на 25 років, член Братства ОУН-УПА;

Стефанія Юрків, політв'язень, вислана в 1950 році на Далекий Схід;

Марія Крисюк, репресована, відбула 10-тирічне заслання в Кемеровській області;

Текля Михальчук, політв'язень, член Братства ОУН-УПА;

Василь Михальчук, політв'язень, член Братства ОУН-УПА;

Марія Левінська, працювала в родині Романа Шухевича, засуджена в 1948 році на 10 років позбавлення волі;

Анна Гузь, репресована, засуджена у 1947 році, відбула заслання на Воркуті;

Роман Ревака, політв'язень, засуджений у 1946 році на 10 років таборів;

Євгенія Карпець, засуджена у 1947 році за чоловіка, який воював в УПА, відбула заслання в Кемеровській області;

Іван Карпець, відбув заслання разом з мамою, батько воював в УПА;

Стефанія Микитюк, репресована, член Братства ОУН-УПА;

Іван Табінський, засуджений на 25 років тюрми та таборів;

Стефанія Сагайдак, засуджена на 10 років таборів, член Братства ОУН-УПА;

Михайло Музичка, репресований, член Братства ОУН-УПА;

Анастасія Коба, переховувала повстанців удома, розповсюджувала листівки, разом з родиною відбула заслання в Сибіру;

Андрій Бойко, син героя УПА Володимира Лика, член Братства ОУН-УПА;

Леонід Муха, вояк 1-ї Української дивізії УНА, вісім років провів у сталінських таборах

та інші.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Наступна новина: На Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ