Українська інтелігенція закликала підтримати на президентських виборах Олега Тягнибока

Українська інтелігенція закликала підтримати на президентських виборах Олега Тягнибока

13.01.10 11:25 0 1560
Українська інтелігенція закликала підтримати на президентських виборах Олега Тягнибока

У «Зверненні української інтелігенції», зокрема, йдеться:

«Шановна громадо!

За крок до виборів нового Президента України закликаємо Вас задуматися над тим, чи влаштовує Вас нинішня ситуація в державі, чи в такій Україні ми мріяли жити, чи такого життя бажали для себе і своїх дітей. Гадаємо, відповідь буде однозначною.

То чи можемо ми вкотре змарнувати шанс і віддати голоси за котрогось із кандидатів, які вже неодноразово зраджували своїх виборців, зрікалися передвиборчих обіцянок та попросту брехали? Чи можемо знову віддати себе на поталу служок чужої держави, для яких найперші речі – це безмежна влада та незмірне багатство, а останні – Україна та нація?

Уперше за історію незалежної України ми маємо кандидата в Президенти-націоналіста Олега Тягнибока. Ми отримали шанс назавжди вийти з-під контролю хворої на імперські комплекси Москви та зробити Україну українською державою.

Наша підтримка Олега Тягнибока – це свідомий вибір, результат аналізу його передвиборчої програми та усього політичного шляху кандидата. Нам імпонують ідеологічні засади, яких дотримуються Олег Тягнибок та ВО «Свобода». Ми вважаємо, що реалізація програми цього кандидата – єдиний правильний шлях розвитку Української держави та відновлення гідності української нації.



Нагадаємо, що програма кандидата в Президенти України Олега Тягнибока, зокрема, передбачає: проведення люстрації влади; запровадження кримінальної відповідальності за будь-які прояви українофобії; створення державного комітету мовної політики, відповідального за захист та поширення української мови; сприяння створенню єдиної Української помісної церкви з центром у Києві; визнання ВР України, ООН, Європарламентом, парламентами країн світу геноциду українців у ХХ ст., у результаті якого знищено 20,5 млн. українців, злочином проти людства; здійснення публічного судового процесу над комунізмом; вимагання від Москви офіційного визнання, вибачення та компенсації за геноцид українців; визнання боротьби УПА національно-визвольною боротьбою; визначення європейського україноцентризму стратегічним курсом держави; запровадження візового режиму з Росією; погашення осередків сепаратизму; забезпечення виведення російських військових баз з української території.


Олег Тягнибок йде в Президенти, аби утверджувати справжнє українське народовладдя, протистояти диктатурі грошей, створити справедливий український лад. Він йде до влади, аби усунути олігархічну систему, забезпечити належний рівень державного контролю над економікою, захист приватної ініціативи від недобросовісної конкуренції на внутрішньому ринку та забезпечити кожному українцеві можливість чесно заробляти на життя своєю працею на Батьківщині.



За плечима Олега Тягнибока – потужна і дієва політична сила, об’єднана націоналістичною ідеєю. ВО «Свобода» – це нова генерація політиків, це альтернатива нинішній збанкрутілій владі.



Ці вибори дуже важливі, а можливо, й вирішальні для нашої держави. Сьогодні маємо виважено підійти до вибору й вирішити: ми за безправність українців чи за дієве народовладдя, ми за непомірне збагачування і свавілля олігархів чи за добробут нації, ми за дискредитованих політиків-спадкоємців старої влади чи за безкомпромісного українського політика нової генерації. Ми підтримуємо Олега Тягнибока, а отже, обираємо майбутнє.



Не вірте, що ці вибори – без вибору.

Українці мають шанс.

Бо з нашого боку – Тягнибок!».



Степан Степан, народний артист України,

Степан Глова, народний артист України,

Юрій Іллєнко, народний артист України, академік АМУ, лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка,

Ірина Фаріон, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови НУ «Львівська політехніка»,

Людмила Єфименко, народна артистка України,

Богдан Бенюк, народний артист України,

Остап Стахів, заслужений артист України,

Ярослав Мука, заслужений артист України,

Роман Біль, актор театру ім.. М. Заньковецької,

Ярослав Качмарик, кандидат економічних наук,

Ярослав Кравченко, професор Львівської академії мистецтв, кандидат мистецтвознавства, член Національної спілки художників України,

Пилип Пилипенко, доктор юридичних наук,

Теодор Кукурудза, автор і виконавець,

Світлана Антонишин, поетеса, член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України,

Оксана Микитюк, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови НУ «Львівська політехніка»,

Руслан Лупак, кандидат економічних наук

та інші.





Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)
Наступна новина: Президент називає три ...

КОМЕНТАРІ