СБУ на Прикарпатті знешкодила міжрегіональне наркоугрупування

СБУ на Прикарпатті знешкодила міжрегіональне наркоугрупування

08.03.10 21:58 0 1511
6 березня співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області у співпраці зі співробітниками УСБУ у Житомирській області знешкоджено наркоугрупування зі стійкими міжрегіональними зв’язками. Співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та бійцями спецпідрозділу “А” УСБУ в Івано-Франківській області у ніч з 5 на 6 березня в результаті спецоперації затримано “на гарячому” чотирьох членів міжрегіонального угрупування, які впродовж тривалого часу займалися придбанням, зберіганням, перевезенням та пересиланням з метою збуту та збутом наркотичних речовин.

Свою злочинну діяльність двоє мешканців м. Івано-Франківська 1976 та 1980 років народження, та двоє уродженців Донецької області, що мешкали у місті Івано-Франківську у винайнятій квартирі, розпочали восени 2009 року. Тоді мешканець Івано-Франківська 1976 року народження створив угрупування, до якого завербував трьох інших громадян. Спільно вони розробили план злочинних дій з придбання, зберігання, перевезення та пересилання з метою збуту та збуту наркотичних та психотропних речовин. Було визначено конкретні функції кожного зі співучасників у групі, які за вказівкою керівника групи підшуковували “дилерів” серед жителів Івано-Франківська, Києва та Житомира та збували їм наркотичні речовини, а отримані кошти розподіляли між собою.

Як повідомили paralleli у прес-службі управління СБУ в Івано-Франківські області наркоділків було затримано під час останньої спроби продати партію психотропних речовин на суму у 10 тисяч гривень. Пігулки зі вмістом психотропної речовини наркоділки приховали у корпус від DVD-програвача, який поїздом передали замовнику. Частина співробітників СБУ під час руху поїзду вилучала психотропні речовини, у той час як бійці спецпідрозділу “А” затримували наркоділків, що намагалися втекти з місця події на автомобілі. У результаті проведених обшуків вилучено близько 200 пігулок “екстезі”, 5 різних найменувань психотропних речовин у великій кількості, газовий пістолет, перероблений під спецзасіб травматичної дії.

Управлінням СБУ в Івано-Франківській області за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та пересилання з метою збуту та збуту психотропних речовин, вчиненого організованою групою, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України, порушено кримінальну справу. Варто зазначити, що даний вид злочину кваліфікується законодавством як особливо тяжкий, і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років. Матеріали справи за підслідністю передано до ГУБОЗ УМВС в області. На даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу для членів ОЗУ. Тривають слідчі дії.

Джерело: http://paralleli.if.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівному підполковник ...

КОМЕНТАРІ