На посади керівників облуправлінь МВС готують фігурантів гучних справ

На посади керівників облуправлінь МВС готують фігурантів гучних справ

21.03.10 23:40 0 1757
Наступного тижня будуть призначені нові керівники обласних управлінь міліції, повідомляє Українська правда з посиланням на власні джерела.
 

Так, Головне управління Міністерства внутрішніх справ в Рівненській області очолить Олег Сало, який до 2005 року очолював міліцію Львівської області. Після Помаранчевої революції Генпрокуратура порушила проти нього кримінальні справи за порушення виборчого законодавства і зловживання службовим становищем. Він був оголошений в міжнародний розшук.


Пізніше кримінальні справи були закриті у зв'язку з відсутністю складу злочину. Сало вважався людиною Сергія Медведчука, брата голови адміністрації президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука. 


Управління МВС у Чернівецький або Івано-Франківської області може очолити Василь Варцаба. До 2004 року він був головою ГУ МВС в Закарпатській області. У грудні 2004 Варцаба був звільнений з цієї посади, а в червні 2005 його оголошували в міжнародний розшук. Ім'я Варцаби виявилося на слуху після скандальних виборів мера Мукачевого в квітні 2004


Закарпатську міліцію повинен має Віктор Русин. До Помаранчевої революції він був першим заступником Варцаби, пише Українська правда. У вересні 2005 Русин був арештований і півроку його утримували під вартою в слідчому ізоляторі


Міліцію Запорізької області має очолити Валерій Нонік. Як відомо, до 2005 року він був начальником ГУ МВС в Кіровоградській області. Також він був керівником служби охорони Блоку Литвина. Під час виборів 2006 року його ім'я фігурувало в інциденті з побиттям кандидата в депутати в Корольовську райраду Житомира від Нашої України Володимира Зубрицького.

 
Також джерело повідомило, що керівником Львівського обласного управління міліції стане Михайло Цимбалюк. До цього часу він був начальником міліції Полтавської області, а за часів президентства Кучми - губернатором Тернопільської області. 

 
Керівник прес-служби Міністерства внутрішніх справ Костянтин Стогній не став коментувати виданню цю інформацію. Він лише зазначив, що призначення на ці посади повинні відбудуться на початку тижня: "З понеділка заступники міністра роз'їдуться по областях представляти нових керівників", - сказав Стогній.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ