На Рівненщині двоє юнаків вбили чоловіка за 1000 гривень

На Рівненщині двоє юнаків вбили чоловіка за 1000 гривень

30.03.10 12:39 0 1585
10 грудня 2009 року до чергової частини Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області зателефонував схвильований місцевий житель Анатолій, який повідомив, що у вечірню пору в лісопарковій зоні міста атомників він виявив бездиханне тіло невідомого чоловіка. Як згодом встановили правоохоронці, загиблим був 46-річний підприємець Валерій із селища Рафалівка Володимирецького району. За висновком судмедекспертів, його смерть настала внаслідок перелому кісток склепіння основи черепа та забою головного мозку. За даним фактом було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України, а правоохоронці на чолі із керівництвом обласного управління внутрішніх справ та міськвідділу міліції відразу ж почали відпрацьовувати різноманітні версії та з’ясовувати подробиці останніх годин життя Валерія.

Цей громадянин, хоч і був прописаний у Рафалівці, та фактично мешкав із родиною у Кузнецовську, де винаймав житло і мав кіоск на місцевому ринку. У вечірню пору він остерігався повертатися додому з виручкою, та того злощасного вечора у його кишені лежала 1000 гривень – гроші, які позичив у сестри для лікування дружини. Працівники міліції, шукаючи підозрюваних у нанесенні Валерієві тяжких тілесних ушкоджень, не стали відкидати й версію про пограбування. Але попри всі оперативно-розшукові заходи затримати зловмисника за гарячими слідами не вдалося…

Та минулого тижня в поле зору працівників Кузнецовського МВ УМВС потрапили відразу двоє підозрюваних, 1991 року народження. Один із них – житель Володимирця, а інший, раніше судимий за крадіжку, – села у Володимирецькому районі. І поступово ниточка-зачіпка, за яку ухопилися міліціонери при спілкуванні з молодиками, почала розплутувати клубок минулорічного тяжкого злочину.

Юнаки своєї провини заперечувати не стали, адже декілька останніх тижнів обом не давало спокою передчуття, що за ними от-от прийдуть із міліції. Вони дали покази, що 10 грудня приїхали до Кузнецовська, аби погуляти та розважитися. У їх розумінні справжні «чоловічі розваги» обов’язково мали бути зі спиртним. Тому й пили молодики усе, що, так би мовити, «горить». Надворі сутеніло, коли поблизу місцевого ринку добряче захмеліла парочка побачили Валерія. Чоловік, спокійно повертаючись додому, звернув на стежину, що губилася у міському парку. У руках він ніс пакет із продуктами – картоплею, мукою, молоком і солодощами, які придбав, аби потішити двох доньок.

План пограбування визрів у головах приятелів миттєво, тим паче, що їм аж ніяк не хотілося ставити у гульні крапку, а їх фінанси уже співали романси. Вони за лічені хвилини знайшли на ринку стіл, від якого відламали ніжку – металеву трубу і пішли за майбутньою жертвою. Віддалившись метрів на двісті від людної дороги, молодики підскочили до чоловіка та вдарили його трубою по потилиці. Валерій впав, та за мить, зібравши останні сили, спробував піднятися. Тоді нападники нанесли ще декілька ударів металевою ніжкою у лобну ділянку голови. Коли ж зрозуміли, що жертва помирає, кинулися перевіряти кишені її джинсів. В одній з них виявили тисячу гривень та зі своєю здобиччю дременули з парку.

Як згодом молодики зізналися старшому слідчому Кузнецовського міськвідділу міліції підполковнику міліції Анатолію Войтовичу, гроші, за які 46-річний підприємець поплатився життям, вони прогуляли. Наразі підозрювані за рішенням Кузнецовського міського суду заарештовані і утримуються в слідчому ізоляторі. За нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, їм загрожує від семи до десяти років позбавлення волі. На даний час усі нюанси та обставини скоєння злочину встановлює досудове слідство.

Марина НОНКА,

ВЗГ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Юлія ...

КОМЕНТАРІ