У Києві націоналісти зірвали конференцію «Учасники Великої Вітчизняної війни проти Бандери»

У Києві націоналісти зірвали конференцію «Учасники Великої Вітчизняної війни проти Бандери»

01.04.10 15:34 0 3048
1 квітня 2010 року представники Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» не допустили проведення антиукраїнського шабашу в агенції «Інтерфакс-Україна», який був заявлений як прес-конференція «Учасники Великої Вітчизняної війни проти Бандери». Шабаш мав відбутися за участю представників українських, польських і ізраїльських громадських організацій у зв'язку з оскарженням в суді Указу Президента України про надання звання Героя України лідерові українських націоналістів С.Бандері.

Заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник, аргументуючи позицію неприпустимості проведення в Україні заявленого заходу, заявив:

«Як виявилось, у день дурнів окремі, ворожі Україні, людці вирішили пошити в дурні українців. Для цього вони заходились спекулювати таким визначенням як «ветеран Великої Вітчизняної війни».

Хоча як виявилося, серед учасників – жодного ветерана тої війни. Не можна ж таким назвати махрового кагебіста Жоржа Дигаса, який багато років був вірним служкою злочинної каральної системи СССР, жорстоко придушуючи навіть натяки на прояви української ідентичності. Це той самий Дигас, який у кожному правдивому українцеві бачить «українсько-немецького націоналіста» (саме таким ідіотським терміном гебістські опричники колись називали українських націоналістів). Тепер гебіст Дигас має «легенду»: він – голова юридичної комісії ветеранів війни військової служби і спецслужб, член президії Міжнародного українського союзу учасників війни.

Ще один «ветеран» – глава Польського товариства кресов’ян Тадеуш Ісаковіч-Залеський (1956 року народження). Цей польський шовініст, який ховається за сутаною, відомий своїми антиукраїнськими виступами, наклепами на українців та територіальними претензіями до нашої держави. Його діяльність проти України вкладається у влучну формулу Тараса Шевченка:

«Аж поки іменем Христа
Прийшли ксьондзи і запалили
Наш тихий рай. І розлили
Широке море сльоз і крові,
А сирот іменем Христовим
Замордували, розп'яли».

і далі – «А ксьондз скаженим язиком кричить: «Te Deum! Алілуя!...»

Персону наступного приблуди-«ветерана», так званого «громадського діяча і публіциста» з Ізраїлю Авігдора Ескіна (1960 року народження) – залишимо без коментарів. Достатньо прочитати його наклепницькі матеріали про українців. Або ж узнати про його параноїдальний заклик до Януковича нагородити убивцю Бандери Сташинського українськими державними нагородами. Тобто Ескін вимагає нагородити гебістського агента-терориста Сташинського, злочин якого доведено у судовому порядку, а його самого засуджено до 8 років тюрми лише тому, що він був виконавцем злочинних наказів, а винним у злочині був СССР.

Так само залишимо без коментарів ще одного «ветерана» Михайла Сидька, голову відділення Асоціації в'язнів концтаборів і гетто в Ізраїлі. А до його колеги, голови «Асоціації малолітніх в'язнів гетто і концтаборів», теж «ветерана» Бориса Забарка (1935 року народження) є лише питання про те, як він міг забути справжню назву організації, яку очолює і яка зареєстрована у Мінюсті 25.10.93 р. № 511 – «Всеукраїнська асоціація євреїв – колишніх в’язнів гетто і нацистських концтаборів»? Невже йому є чого соромитись або є щось приховувати перед українськими громадянами?

З огляду на це, безглуздо зупинятися на «судженнях» цих людей. Вони нікчемні як з історичної, так і з етичної точки зору. Бо, очевидно, що люди, які вбираються в маски і гендлюють визначеннями (ветеран Великої Вітчизняної війни) – тримають камінь за пазухою. Можна лише відзначити, що антиукраїнський шабаш це національно чуже українцям кодло на чолі з польським ксьондзом вирішило влаштувати у Чистий Четвер, таким чином ще раз намагаючись принизити українців.

Виходить, єдине, що може об’єднати махрового кагебіста, польського шовініста та самозваного «ветерана-публіциста» з Ізраїлю – це ненависть до України.

І було б смішно, якби не було так обурливо. Бо, за що отримує гроші українських платників податків Служба безпеки України, якщо українофоби з усіх усюд вояжують Україною і паплюжать нас – українців – і наших Героїв у нашій хаті?

Проте головне – прес-конференція українофобів і їй подібні заходи є прямою образою Української Нації. Адже в нашій історії було лише кілька Постатей, іменами яких нарікали всю Націю. Це – Хмельницький, Мазепа, Петлюра і Бандера. Ні для кого не секрет, що після Другої світової війни хто з пошаною, хто зі страхом, а хто і з ненавистю називав українців – бандерівцями. Тобто всі – і друзі, і вороги – визнавали, що бандерівець – це синонім українця. Тому ганьбити Бандеру – це ганьбити українців, це продовжувати нищити нашу Націю як це робили московські, польські та інші окупанти і їхні посіпаки. Але хай вони пам’ятають: Бандера – наш Герой, наш Прапор і наш Шлях боротьби! І ми всі – українці-бандерівці!».

Свободівці заявили про неприпустимість проведення в Україні заходів, що ображають честь і гідність Героїв України та кожного українця, та закликали організаторів та учасників акції вибачитися перед українцями, а іноземних учасників – негайно залишити територію України. До речі свободівці прийшли на захід у вишиванках, з прапорами, і навіть більше, повісили патріотичні шторы киев на час проведення зустрічі.

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»
Источник: http://modna-shtora.ua/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Ректор Ужгородської ...
Наступна новина: Олександр Ярмола розповідає ...

КОМЕНТАРІ