Львівську облраду закликають саморозпуститися

Львівську облраду закликають саморозпуститися

13.04.10 19:42 0 1516
13 квітня 2010 року фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на знак протесту покинула залу, де відбувалося засідання сесії Львівської обласної ради. Перед цим депутат Ірина Сех зачитала звернення фракції, у якому вимагала внести до порядку денного питання про розпуск Львівської обласної ради.

У зверненні йдеться про наступне:

«Нещодавні політичні події в Україні, зокрема, на Львівщині, свідчать про реванш антиукраїнських та антидержавницьких сил. Їхня діяльність полягає в повному нехтуванні законів та Конституції України. З метою кланового та особистого збагачення вони узурпують владу в центрі та на місцях, у тім числі й на Львівщині. Сьогоднішнє голосування Львівської обласної ради щодо заяви про початок політичних репресій з боку Партії регіонів яскраво засвідчило формування прорегіональної більшості у Львівській обласній раді. Зокрема, представники Народного Союзу «Наша Україна» відкрито підтримали Партію регіонів в особі її представника у Львівській області.

Вважаємо це брутальною зрадою львівських виборців. З огляду на факт порушення Конституції України щодо виборів депутатів місцевих рад та міських, сільських та селищних голів, які мали відбутися навесні 2010 року, зважаючи на низьку продуктивність, неефективність роботи Львівської обласної ради, фракція ВО «Свобода» вимагає поставити на порядок денний сьогоднішньої сесії питання про розпуск Львівської обласної ради.

Львівщина заслуговує на гідну, віддану і відповідальну владу, яка чинитиме адекватний спротив антиукраїнській владі».

Після виступу Ірини Сех взяв слово представник НСНУ Олег Паска, який заявив, що, якщо депутати «Свободи» не хочуть більше працювати, то вони можуть скласти свої повноваження, відмовитися від посад. Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник відмовився поставити на голосування питання про розпуск, пояснивши тим, що немає проекту рішення, а також підписів депутатів для внесення його в порядок денний. Він також не надав слова Ірині Сех. Після заяви Сеника усі присутні депутати фракції «Свобода» покинули сесійну залу.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: На Рівненщині поїзд збив ...
Наступна новина: Фотографу "Газети ...

КОМЕНТАРІ