Бандеру хочуть зробити почесним громадянином Луцька

Бандеру хочуть зробити почесним громадянином Луцька

15.04.10 14:01 0 1707
14 квітня 2010 року голова Волинської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Анатолій Вітів звернувся до Луцького міського голови Богдана Шиби та депутатів Луцької міської ради з вимогою присвоїти Степанові Бандері звання «Почесний громадянин міста Луцька» та спорудити у місті пам‘ятник Провідникові ОУН.

У тексті звернення йдеться: «Волинська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» спільно з Братством вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура звернулися до міської влади з вимогою встановити пам’ятник Провідникові ОУН Степанові Бандері в Луцьку ще 2008 року. В результаті Луцька міськрада прийняла відповідне рішення, визначила місце для спорудження пам’ятника. І ось уже 2010 рік, а справа спорудження такого пам’ятника, практично, не зрушилась із мертвої точки.

На реконструкцію та ремонт пам'ятників російського окупаційного режиму в Луцьку влада виділяє значні суми коштів. Так, наприклад, на реконструкцію скульптурної композиції "Поранений солдат" витратили з міського бюджету 1 мільйон 448 тисяч гривень. Водночас чомусь на спорудження пам'ятника Степану Бандері, яке коштує менше 1 мільйона гривень, кошти з бюджету міста не передбачені.

Зараз в Україні триває ціла кампанія, спрямована на те, щоб очорнити пам'ять Степана Бандери та інших героїв України. Віктор Янукович пообіцяв Кремлю до 9 травня позбавити Бандеру і Шухевича звання "Герой України". Нещодавно Донецький окружний адміністративний суд під надуманими приводами визнає протиправним і таким, що підлягає скасуванню, указ про присвоєння Бандері звання Героя України. Очевидно, такі дії інспіровані новою владою під керівництвом Віктора Януковича.

Тому Волинська обласна організація ВО «Свобода» звертається до Луцького міського голови Богдана Шиби та депутатів Луцької міськради з вимогами:

1. До 9 травня 2010 року скликати позачергову сесію міської ради, де прийняти рішення про присвоєння Степанові Бандері звання «Почесний громадянин міста Луцька».

2. При формуванні міського бюджету на 2010 рік передбачити виділення коштів на спорудження пам'ятника Степанові Бандері.

Це була б найкраща відповідь теперішній антиукраїнській владі, яка намагається стерти пам'ять про наших національних героїв».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Тарифи мобільних ...
Наступна новина: У Тернопільській облраді ...

КОМЕНТАРІ