У Луцьку вчинили «полювання» на повій

У Луцьку вчинили «полювання» на повій

20.04.10 19:49 0 2912

В обласному центрі працівники міліції здійснили рейд з виявлення злочинів у сфері суспільної моралі. За одну ніч міліціонерам вдалося скласти 5 адмінпротоколів на повій, що «працювали» на сумнозвісній «вулиці червоних ліхтарів» Луцька – Рівненській трасі.

Рейд-перевірку було розпочато ввечері напередодні вихідних. Разом із працівниками Відділу по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми (ВБЗПТЛ) УМВС України у Волинській області ми попрямували туди, де, ймовірно, у цей день могли б зустріти «жриць кохання». Однак після прибуття до місця нашого призначення багато дівчат обабіч дороги ми не побачили, а ті, що й були, заледве помітивши підозрілий автомобіль, занервували і намагалися сховатися від пильного ока правоохоронців та об’єктиву нашої камери.

Спостерігаючи за повіями, можна було зробити висновок, що все ж таки у чоловіків обласного центру вони користуються неабиякою популярністю, адже повсякчас біля краю дороги зупинялися автівки, а вже через декілька хвилин дівчата зникали зі своїх «робочих місць», після чого згодом з’являлися знову. Проте так тривало не довго: коли до справи взялися працівники міліції, на вулиці не залишилося жодної проститутки, адже правопорушниць за зайняття проституцією затримали та склали на них відповідні адмінпротоколи. До речі, згідно зі статтею 181-1 КУпАП заняття проституцією тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А вчинення цього злочину повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення передбачає штраф від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тим часом «вулиця червоних ліхтарів» спорожніла, а ми отримали можливість почути з перших уст ще одну історію непростої долі жінки, яка вважає єдиним доступним їй способом заробітку проституцію. Тетяна розповіла, що зростала сиротою, а після того, як пішла з дитбудинку, не мала на що прожити й не знала, яку професію опанувати. Однак «добрі» люди допомогли.

Спочатку дівчина проживала у Ківерцівському районі, де мешкала разом із циганами. За її словами, саме вони «підсадили» її на наркотики та розповіли, як вона може заробити на наступну дозу. Проте згодом «притон» розігнали правоохоронці, і Тетяні довелося шукати нове житло й іншу роботу. Тоді вона вирішила поїхати до Луцька, одначе свого ремесла так і не наважилась покинути – надто стабільним виявився дохід.

Тепер у свої 26 дівчина так і живе: виходить на роботу лише тоді, коли потрібні гроші, щоб заплатити за квартиру, купити їжу, одяг та нову дозу наркотиків, і, схоже, навіть попри застереження працівників органів внутрішніх справ, вона не планує завершувати свою сексуальну кар’єру. Клієнтів татьяна знаходить через сайт Bordelero, розміщуючи там свою анкету.

За словами начальника Відділу по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області полковника міліції Петра Шпиги, такі рейди-перевірки його підлеглі здійснюють постійно з метою виявлення порушниць, які надають платні сексуальні послуги. Протягом цього року працівники ВБЗПТЛ уже склали більше 20 протоколів про зайняття проституцією.

Петро Петрович розповів також, що така попереджувально-профілактична робота згодом допомагає затримати злочинців, які організовують свій власний секс-бізнес та займаються сутенерством. Зокрема цього року правоохоронцям уже вдалося викрити організовану злочинну групу, яка забезпечувала заняття проституцією жінкам у Луцьку і, звичайно, за це отримувала від них відповідну платню.

Протидіяти злочинам у сфері суспільної моралі досить непросто, адже здебільшого жінки самі собі обирають такий шлях. Повіями стають круглі сироти, дівчата з неблагополучних, неповних сімей, наркоманки, яким нічим платити за наступну дозу. Потрапивши одного разу в залежність, вони вже не знають, як виплутатись із пут „порочної любові”.

До речі, для проституції не існує вікових обмежень. За словами начальника ВБЗПТЛ в області Петра Шпиги, вік «нічних метеликів» досить різний. Бували випадки, що міліціонери затримували зовсім юних повій, яким виповнилося лише 15 років, також в поле зору потрапляли й такі, яким вже далеко за тридцять.

Однак більшість повій потрапляють у сексуальну залежність через власну наївність, необачність та неспроможність протистояти спокусі заробити легко й швидко чималі гроші (300-400 гривень за одного клієнта). Лише згодом вони розуміють, наскільки аморальною та психологічно пригнічувальною є їхня професія, і що її відбитку вже ніколи не вдасться позбутися.

Такими думками непомітно закінчувався й наш рейд нічним містом, протягом якого вдалося стати безпосереднім свідком подій ще однієї робочої ночі проституток, які постійно живуть під прицілом правоохоронців, тиском сутенерів та осудом суспільства і… які, повторимося, самі обрали для себе таке життя.

Ірина НОВОСАД, ВЗГ УМВС України у Волинській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 8)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Тернопільщині викрили ...

КОМЕНТАРІ