Голова Тернопільської ОДА зустрівся з єпархом УГКЦ

Голова Тернопільської ОДА зустрівся з єпархом УГКЦ

30.04.10 15:52 0 1614
Відбулася зустріч голови облдержадміністрації Ярослава Сухого з єпархом Тернопільсько-Зборівським Української Греко-Католицької Церкви владикою Василієм Семенюком.

Під час зустрічі було обговорено низку питань, які турбують сьогодні єпархіальне управління – зокрема йдеться про вирішення міжконфесійних непорозумінь у кількох населених пунктах області та повернення відібраного в Церкви у ХХ столітті майна.


Владика Василій відзначив, що між єпархією та облдержадміністрацією налагоджено діалог, який дає змогу говорити про порозуміння між владою та духовенством єпархії, та висловив сподівання, що цей діалог буде продовжено й надалі.


Директор благодійного фонду «Карітас-Тернопіль» отець-мітрат Андрій Говера розповів керівнику області про діяльність очолюваної ним доброчинної установи та про проекти, які реалізовує фонд спільно з єпархією.


Голова облдержадміністрації подякував представникам УГКЦ за активну харитативну діяльність спрямовану на надання допомоги потребуючим.


При цьому Ярослав Сухий зазначив, що влада підтримуватиме подібні соціальнозначущі починання.


Також в ході бесіди сторони торкнулися питання досягнення суспільної злагоди, виховання молоді, прищеплення їй духовних цінностей.


На завершення зустрічі голова облдержадміністрації запросив владику взяти участь у меморіальних заходах, присвячених відзначенню 65-річчя перемоги над фашизмом.


Владика Василій подякував за запрошення та, в свою чергу, запросив Ярослава Сухого до участі у Всеукраїнській прощі до Зарваниці, яка відбудеться 17-18 липня.


На молитовну згадку про зустріч єпарх Тернопільсько-Зборівський УГКЦ подарував голові обласної державної адміністрації ікону Зарваницької Матері Божої.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Свобода» заявила про ...

КОМЕНТАРІ