Івано-Франківські міліціонери затримали чоловіка з саморобною гвинтівкою

Івано-Франківські міліціонери затримали чоловіка з саморобною гвинтівкою

05.05.10 13:13 0 1927
Минулої доби співробітники прикарпатської міліції двічі виявляли факти, пов’язані з незаконним володінням вогнепальною зброєю та набоями. Зокрема, на Городенківщині в одного з місцевих мешканців оперативники вилучили саморобний стріляючий пристрій. Міліціонери затримали 47-річного непрацюючого чоловіка з небезпечним знаряддям та шістьма набоями до нього в урочищі неподалік села. Затриманий намагався переконати міліціонерів, що знайшов ці речі на звалищі. Звідки насправді у нього пристрій для стрільби патронами калібру 5,6 міліметра, а також для чого чоловік носив його при собі, мають з’ясувати правоохоронці. Виготовлену кустарним способом зброю та патрони направлено на дослідження фахівцям експертно-криміналістичного центру.

Тим часом в Долинському районі встановлюється походження зброї, яку вилучили з незаконного володіння 61-річного сільського жителя. В одній з кімнат його помешкання дільничні інспектори міліції знайшли обріз гладкоствольної мисливської рушниці калібру 16 міліметрів без серійного номера. Його виправдання щодо таємного зберігання рушниці з укороченим стволом також виявилися непереконливими для працівників міліції.

Доречно зауважити, що діючим кримінальним законодавством за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, тобто їх носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування без відповідного на те дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Зорина Кречко, СЗГ УМВС України Івано-Франківської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські міліціонери і ...
Наступна новина: Єпископ УПЦ - Сталін є ...

КОМЕНТАРІ