Рівненському УБОЗу – 19 років

Рівненському УБОЗу – 19 років

07.05.10 20:15 0 2549
6 травня спеціальні підрозділи боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України відзначають професійне свято - свято людей мужніх, сміливих, відданих своїй справі та обраній професії. Діяльність співробітників цих спецпідрозділів у всі часи була позначена іскрою добра, справедливості, вірою співвітчизників в утвердження верховенства Закон. Не прості міліцейські будні вимагають від кожного з них високого професіоналізму, зразкової дисципліни, граничної мобілізації сил, постійної готовності до самопожертви, допомоги тим, хто потрапив у біду.

У цей день в актовій залі УМВС відбулися урочистості з нагоди Дня створення служби БОЗ, де зібрався увесь особовий склад підрозділу, пенсіонери та ветерани – колишні працівники служби. Привітати наших співробітників прийшли й керівники силових структур, органів правосуддя та голова Рівненської обласної профспілки атестованих працівників ОВС.

- Підрозділам боротьби з організованою злочинністю МВС України виповнюється 19 років, - розпочав свою промову начальник УМВС України в Рівненській області генерал-майор міліції Олег САЛО. – День створення служби - це свято тих, хто присвятив своє життя самовідданому служінню українському народу, свято справжніх професіоналів, які вдень, вночі і повсякчас ризикуючи здоров’ям, а іноді навіть життям, віддають свої сили боротьбі зі злочинністю, захисту законних прав та інтересів громадян.

Особисто від себе щиро й сердечно вітаю всіх працівників і ветеранів спецпідрозділів боротьби з організованою злочинністю із днем заснування служби, історія появи якої дозволяє сказати, що суть, дух, упевненість її працівників у власних діях базуються на трьох принципах: Відданості своїй справі, Вірності своєму народові та Відвазі під час небезпечних ситуацій. Бути на висоті цього покликання – справа наскільки почесна, настільки й нелегка.

Назавжди залишається у вдячній народній пам'яті мужність та відданість справі перших працівників спецпідрозділів БОЗ, з яких розпочиналася історія служби. Згадка про них слугує новому поколінню УБОЗівців джерелом натхнення до нових здобутків на нелегкій ниві охорони миру і спокою наших людей. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять й загиблих товаришів – Миколу Костюка та Віктора Бердича, адже результати їхньої нелегкої роботи діставалися ціною великих і непоправних втрат. Керівництво УМВС спільно з ветеранами поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам міліції та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

- Глибоко переконаний, що ваша відданість справі, уміння долати труднощі і перешкоди будуть надійними оберегами життя, здоров’я та добробуту українського народу, захищатимуть від протиправних зазіхань на інтереси держави, - звернувся начальник управління боротьби з організованою злочинністю в Рівненській області полковник міліції Олексій ХАРКЕВИЧ. - Ми робимо багато для того, щоб в суспільстві панували мир та спокій, незважаючи на будь-які випробування та виклики економічного, соціально-політичного характеру, співробітники спецпідрозділу БОЗ завжди залишаються вірними присязі та демонструють вірне служіння народові України.

Заступник начальника УМВС України в Рівненській області Юрій Михальчук зачитав святковий наказ, за яким особовий склад підрозділу відзначений за сумлінне виконання своїх службових обов’язків, особистий внесок у боротьбу зі злочинністю медалями, почесними грамотами та подяками.

Зі словами привітання до присутніх звернувся перший керівник створеного відділу по боротьбі з організованою злочинністю УВС Рівненської області Василь Григорович Михальчук та його наступники Ігор Іванович Хоній і Володимир Васильович Самолюк.

Приєдналися до слів побажань у цей день й заступники начальника УМВС полковники міліції Анатолій Бужанський, Василь Басовець та Юрій Михальчук. Вони зичили присутнім міцного здоров’я, миру, щастя, добра, злагоди, аби здобутки попередніх років стали основою нових звершень у професійній діяльності, а мужність та відвага ніколи їх не залишали.

Отож, вітаємо вас з професійним святом та бажаємо вам і вашим родинам весняного настрою, сімейної злагоди і благополуччя, радості, добра, мудрості та витримки у подоланні усіх життєвих перешкод. Нехай доля стелить перед Вами килими радості, добра, миру, любові і щастя, щедро даруючи вам усі земні багатства. Хай у житті вам ніколи не зраджує доля, а поруч завжди будуть вірні і надійні друзі!

Інформаційна довідка УБОЗ

З початку 2010 року до суду направлено 5 кримінальних справ, порушених за матеріалами спецпідрозділу БОЗ відносно учасників організованих злочинних угруповань (2009р. – 2), у тому числі одна ОЗГ економічної спрямованості, учасники яких створили "конвертаційний центр" і вчиняли злочини у бюджетній сфері та злочини, пов’язані з легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом. У результаті злочинної діяльності учасників ОГ і ЗО по лінії економіки було завдано державі збитків на загальну суму 4 млн. 201 тис. 370 грн., з яких 2 млн. 900 тис. 300 грн. або 69 відсотків відшкодовано шляхом вилучення майна та готівки.

Разом з цим, направлено до суду чотири ОЗГ загальнокримінальної спрямованості, з яких одна порушена відносно 4-х учасників озброєної банди з міжрегіональними зв’язками, які протягом 2009 року скоїли 9 злочинів, пов’язаних з розбоями із застосуванням вогнепальної зброї на територіях Київської та Рівненської областей, друга – з міжнародними зв’язками, сформована на етнічній основі із громадян Грузії, третя – з корумпованими зв’язками серед працівників правоохоронного органу, які вчиняли злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

У зазначених кримінальних справах проходить 19 підозрюваних осіб (2009р. – 13), якими було скоєно 31 злочин (2009р. – 36), що розподіляються на категорію тяжких та особливо тяжких (2009 – 15; 2010 – 19).

З 19-ти затриманих за статтею 115 КПК України учасників ОГ і ЗО 17-тьом була обрана міра запобіжного заходу тримання під вартою.

Інна Березовська,

головний спеціаліст ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 5)
Попередня новина: Керівники «Свободи» ...
Наступна новина: На території Рівненської та ...

КОМЕНТАРІ