Бюджет Тернопільської області ухвалений, проте потребує суттєвого  дофінансування з Держбюджету

Бюджет Тернопільської області ухвалений, проте потребує суттєвого дофінансування з Держбюджету

13.05.10 14:40 0 1457
13 травня 2010 року відбулася тридцять друга сесія Тернопільської обласної ради. На порядку денному – затвердження обласного бюджету на 2010 рік. Фракція ВО «Свобода» вважає запропонований проект обласного бюджету недосконалим та таким що не відображає стратегії розвитку області. Даний Бюджет є незадовільним та потребує значного дофінансування з Державного бюджету, вважають «свободівці». Депутати, згідно Бюджетного кодексу, прийняли обласний бюджет з пропозиціями комісій обласної ради.

«Процеси, які відбувалися навколо ухвалення Державного бюджету України на 2010 рік, відображають політичну скомпрометованість Верховної Ради України. Державний бюджет затверджувався із грубим порушення бюджетного кодексу, без відповідних парламентських слухань, без будь-яких обговорень у комітетах, без внесення пропозицій та зауважень. Використання «бюджетної вакханалії» з метою спрямування бюджетних коштів для особистих потреб став засобом політичної боротьби парламентських партій коаліційної більшості та супроводжується погіршенням рівня життя українців, економічною кризою та загрозами для національної безпеки України.

Під час розрахунку державних субвенцій для Тернопільської області Кабміном не враховані чинні нормативні документи, якими передбачено виділення коштів на будівництво та ремонт об’єктів соціальної сфери. Зокрема не передбачено фінансування на першу в Україні університетську лікарню, на погашення заборгованості по ліквідації повені та багато інших соціально-важливих сфер. Бережанський геріатричний будинок-інтернат взагалі випав із розрахунків Кабінету Міністрів України.

Проект бюджету Тернопільської області на 2010 рік, який розробила обласна державна адміністрація, не узгоджений із програмою соціально-економічного та культурного розвитку краю, із стратегією розвитку Тернопільщини на період до 2015 року, і передбачає недофінансування соціальної сфери відповідно до бюджетних запитів в сумі 68.7 млн. грн. та включає фінансування 13 із майже 90 цільових обласних програм. Зокрема не передбачено: на управління освіти і науки – 11.4 млн., управління охорони здоров’я – 25.5 млн. грн., управління праці та соціального захисту населення 9.4 млн., управління культури – 17.1 млн. грн., управління у справах туризму, сім'ї, молоді та спорту – 528.7 тис. грн.

Під час розгляду проекту обласного бюджету в постійних комісіях обласної ради депутатами було внесено цілий ряд пропозицій та зауважень, які дали змогу виправити деякі фінансові показники, збільшивши дохідну частину більш, ніж на 2 млн. грн. Завдяки голосуванню фракції ВО «Свобода» за проект обласного бюджету, із внесеними пропозиціями, та оперативне його прийняття вже сьогодні дає можливість провести сесії міських та районних рад на яких будуть розглянуті та затвердженні відповідні місцеві бюджети. Це дасть змогу до кінця місяця прийняти бюджети усіх адміністративно-територіальних одиниць області стабілізувавши ситуацію із фінансуванням державних програм та бюджетних установ.

Фракція ВО «Свобода» під час затвердження програми соціально-економічного та культурного розвитку області та внесення змін до обласного бюджету буде вносити свої пропозиції та зауваження для спрямування вільного залишку коштів на фінансування пріоритетних напрямків стратегічного плану розвитку області», - зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку міліція ...

КОМЕНТАРІ