У МВФ розповіли про перспективи виділення Україні 19-мільярдного кредиту

У МВФ розповіли про перспективи виділення Україні 19-мільярдного кредиту

17.05.10 23:07 0 1861
Постійний представник МВФ в Україні Макс Алієр заявив, що в переговорах щодо виділення 19-мільярдного кредиту для України спостерігається значний прогрес.

Як повідомляє Reuters, про це представник фонду повідомив на сьогоднішній конференції у Лондоні. "Ми досягли значного прогресу (у переговорах). У нас є спірні питання довкола консолідації податків і банківської реформи", - зазначив Алієр.

Прибуття місії МВФ до України очікується вже на цьому тижні. Представники фонду проаналізують можливість уряду виконати параметри держбюджету, в якому, зокрема, передбачені зовнішні позики (розміщення євробондів на $1,3 млрд. і $2 млрд. кредиту МВФ).

Раніше перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова висловила сподівання на швидке завершення переговорів з Фондом. "Переговори йдуть не дуже легко, але я думаю, що ми просуваємося до успіху", - сказала вона в минулі вихідні під час щорічних зборів ЄБРР у Загребі.

У свою чергу, віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив, що кредити МВФ уряд планує в основному направити на поповнення золотовалютних резервів.

Нагадаємо, восени 2008 року МВФ затвердив для України дворічну стабілізаційну програму stand-by на $16,4 млрд., з яких трьома траншами було виділено близько $10,5 млрд.

Джерело: Кореспондент
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Януковича впав вінок ...

КОМЕНТАРІ