Депутат Львівської облради вважає, що голосування за недовіру Горбалю сфальсифікували

Депутат Львівської облради вважає, що голосування за недовіру Горбалю сфальсифікували

18.05.10 17:22 0 1846
Голосування за висловлення недовіри голові Львівської облдержадміністрації Василю Горбалю відбувалося під жорстким контролем, а зацікавлені у фальсифікації застосували метод „каруселі”. Про це заявив заступник голови Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, депутат Олег Панькевич, коментуючи рішення сесії Львівської обласної ради 18 травня 2010 року щодо Горбаля.

- Голова лічильної комісії Олег Паска перед тим, як оголосити результати таємного голосування, повідомив, що в урні не виявили одного бюлетеня, натомість був один чистий листок, - зазначив він. – Це дає підстави вважати, що під час голосування запустили так звану „карусель”. Цей метод фальсифікації виглядає так: один з депутатів бере бюлетень, але не заповнює його і не вкидає в урну, а замість нього опускає чистий листок. Тоді виходить і передає свій бюлетень наступному, той його вкидає, а свій бюлетень виносить і т.д. Усе це відбувається під контролем осіб, зацікавлених у фальсифікації.

У результаті «за» висловлення недовіри голові Львівської ОДА Василю Горбалю проголосували 58 депутатів. Проти проголосували 12, ще 6 утрималися, 3 бюлетені виявилися недійсними.

Рішення Львівської облради щодо недовіри голові Львівської ОДА Василю Горбалю мало б юридичну силу, якби за нього проголосували не менше 2/3 (81) депутатів. У такому разі Президент України мав би відправити Василя Горбаля у відставку. Якщо б недовіру висловила проста більшість, то це не мало б юридичних наслідків.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному вперше ...
Наступна новина: Діти Країни Рад кожну ...

КОМЕНТАРІ