У Києві відбудеться волейбольний турнір на приз Героїв Нації

У Києві відбудеться волейбольний турнір на приз Героїв Нації

20.05.10 14:45 0 2511
23 травня 2010 року у Києві з ініціативи Дарницької районної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» відбудеться волейбольний турнір на приз Героїв Нації.

У турнірі, приуроченому до Дня Героїв, свої сили випробують 6 команд по 8 чоловік: 2 жіночі і 4 чоловічі. Також у змаганнях братиме учать і волейбольна команда ВО «Свобода».

Місце проведення турніру: парк Партизанської слави, вулиця Славгородська.

Початок о 10-00.

Довідка. День Героїв українці вшановують майже 60 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначати 23 травня як Свято Героїв, що покликане відродити серед українців героїчний дух минулих поколінь.

Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? В травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі найкращі сини України ХХ століття: 3 травня 1924 року - головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття - Микола Міхновський; 25 травня 1926 року - головний Провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років - Симон Петлюра; 23 травня 1938 року - засновник і провідник ОУН - Євген Коновалець.

У роки німецької, а згодом радянської окупації це свято відзначалося у підпіллі. Із проголошення незалежності України його святкування відновлено.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» щороку проводить відзначення Дня Героїв по всій Україні.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ