У Тернополі з нагоди Дня Героїв відбувся марш у вишиванках

У Тернополі з нагоди Дня Героїв відбувся марш у вишиванках

25.05.10 17:22 0 1777
3 травня 2010 року у Тернополі з нагоди Дня Героїв відбувся марш у вишиванках. Ініціаторами його проведення виступили Тернопільська міська організація ВО «Свобода», молодіжна організація «Сокіл», «Студентська Свобода». Сотні молодих патріотів крокували центральними вулицями міста у вишитих сорочках та національних строях. Учасники маршу скандували: «Наша земля – наші герої, вони воювали за нас із тобою!». Організатори вимагають встановлення 23 травня національного свята – Дня Героїв. По завершенню маршу на Театральному майдані відбувся святковий концерт.

«День Героїв – це свято величі духу українських вояків – борців за волю України і є символом незборимості Української Нації.

1941 року Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначати 23 травня як День Героїв в пам'ять відважних борців, які загинули у травні – засновника та Провідника Організації Українських Націоналістів, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» ініціює встановлення 23 травня національного свята – Дня Героїв.

Подвиг наших героїв повинен надихати нас на боротьбу із теперішньою псевдо елітою, котра вирішила повністю «здати» Україну нашим ворогам. Саме зараз ведеться боротьба проти всього українського. Нас хочуть повернути в СРСР, хочуть разом з Росією написати спільну історію, у якій Україні залишиться лише місце сателіта. Не даймо новітнім окупантам диктувати нам свої умови, не даймо нівечити національну пам'ять про безкомпромісну боротьбу мільйонів українців за незалежність і свободу рідної землі.

Вшановуючи справжніх українських героїв, що віддали своє життя за Україну, не дозвольмо зганьбити їх ім’я, а всіляких зайд, запроданців женімо звідси геть, і, як казав Шевченко, «… потрібно вигострить сокиру та й заходиться вже будить», - зазначив голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода», голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

«Символічним є те, що сьогодні усі ми у величний день Героїв одягли вишиванки та українські строї. Вишиванка українця зберігає історичну пам'ять і традицію поколінь та увібрала в себе усю силу і нескоримість наших славних попередників.

Не випадково на території України сорочка з нанесеним на неї орнаментом нараховує вже кільканадцять тисячоліть, бо українська вишиванка має в собі кодування сили. Крізь віки пройшла вона з українцем-воїном: протягом ХV- ХVIII століть разом з безстрашними козаками боронила рідні кордони від навали татарви, у 1914-1917 роках січовий стрілець ніс родинну вишиванку у своєму наплічнику на Схід визволяти братів-наддніпрянців з московсько-імперської неволі, у 1917-1922 роках бійці армій ЗУНР та УНР одягали на груди родовий оберіг перед боями за Українську Соборну Самостійну Державу, у 1938-1939 роках бійці Карпатської Січі у своїх барвистих вишиванках захищали рідні гори від мадярської навали, віддані своїй Вітчизні партизани УПА одягали свою вишиванку перед важкими боями з окупантами.

Вишита сорочка повинна стати повсякденним одягом та національним символом у кожній українській оселі.

Пам’ятаймо, пишаймось та вшановуймо наших Героїв, котрі віддали своє життя за те щоб ми жили на своїй Богом даній землі. Не дозволимо нікому плямити ні слави ні їхньої честі. Перед світлою пам’яттю героїв, які склали своє життя в ім’я незалежної та соборної України, поклянімось бути гідними їхнього чину, продовжувати велику справу заради по-справжньому вільної та гідної України. Їхній подвиг надихає нас до нової боротьби з антиукраїнською владою, котра зараз панує в Україні.

І зараз знову прийшов час одягти родову вишиванку - щит і меч української нації. І знову прийшов час стати плече в плече, щоб відстояти свої одвічні цінності», - додав голова Тернопільської міської організації ВО «Свобода», депутат Тернопільської міської ради Михайло Головко.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Тернополян «лякатимуть» ...
Наступна новина: У Донецькій області дітей ...

КОМЕНТАРІ