Тернопільський аеропорт відновив свою роботу

Тернопільський аеропорт відновив свою роботу

31.05.10 17:34 0 2367
31 травня 2010 року літак АН-24 авіакомпанії «Мотор-Січ» вирушив на Київ. Голова Тернопільської обласної ради «свободівець» Олексій Кайда ввійшов до складу пасажирів першого, після багаторічного простою, польоту до столиці. Одним із пунктів передвиборчої програми ВО «Свобода» до Тернопільської обласної ради було: «Зберегти у комунальній власності та відновити роботу Тернопільського аеропорту». Фракція ВО «Свобода» послідовно та принципово виконує завдання, які ставить перед собою.

З 31 травня польоти з Тернополя до Києва та з Києва до Тернополя здійснюватимуться щопонеділка та щоп’ятниці комфортабельним літаком всього за 50 хвилин. У перспективі – збільшення частоти польотів до столиці, а також авіарейси до Сімферополя та Неаполя.

«Тернопільська обласна рада одним з найперших своїх завдань поставила питання відновлення роботи Тернопільського аеропорту. Адже про розвиток нашої області, про її інвестиційну привабливість не можна говорити без діяльності аеропорту. Наше місто і наш аеропорт розміщені у надзвичайно зручному місці з точки зору логістики. Впевнений, що друге дихання, яке закладено у Тернопільський аеропорт, працюватиме на благо нашої області. Хочу подякувати депутатам обласної ради, які підтримали рішення виділити кошти на розвиток аеропорту та не допустили доведення його до банкрутства», – зазначив голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

«Йдучи до Тернопільської обласної ради ВО «Свобода» у своїй передвибочій програмі наголошувала на важливості розвитку транспортної інфраструктури, збереженню у комунальній власності та відновленні роботи Тернопільського аеропорту. «Свобода» завжди послідовна та принципова у своїх діях, а тому з ініціативи та наполягання нашої фракції у 2009 році на заходи по відновленню Тернопільського летовища з обласного бюджету було виділено кошти у сумі 1млн.300тис. грн.

Злочинними були спроби попередньої влади продати аеропорт у приватні руки, з метою його ліквідації як підприємства авіаційної галузі. На злітній смузі планувалася побудова елітного котеджного містечка для можновладців. Проведення інвестиційних форумів закінчувалось безрезультатно. Серйозний інвестор не з’являвся у Тернополі через відсутність авіаційного сполучення.

Зараз відновлення роботи Тернопільського летовища та регулярних пасажирських авіарейсів стане передумовою розвитку малого та середнього бізнесу і залучення інвестицій. Опісля відкриття міжнародного сполучення Тернопільські заробітчани зможуть швидко та комфортно дістатися до своїх домівок», - зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ