«Свобода» заявляє про неправомірність рішення Донецького суду

«Свобода» заявляє про неправомірність рішення Донецького суду

23.06.10 20:11 0 1981
Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє про неправомірність рішення Донецького апеляційного адміністративного суду, що 23 червня 2010 року оголосив постанову, якою залишив без задоволення скаргу ВО «Свобода» та ще 22 апеляційні скарги щодо рішення Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року про визнання незаконним указу Президента про присвоєння Степанові Бандері звання Героя України. «Свобода» оскаржуватиме рішення суду у касаційному порядку.

Представник онука Степана Бандери у суді, член ВО «Свобода» Сидір Кізін прокоментував неправомірність судового рішення:

«Нажаль, сьогодні Донецький апеляційний адміністративний суд ще раз підтвердив свою сумнівну репутацію. Попри всі порушення процесуального та матеріального права, недопущення до участі у справі третіх осіб, відсутність жодної доказової бази при вирішенні справи судом першої інстанції, це рішення було залишене без змін.

Апелянти заявляли суду численні клопотання, в тому числі про залучення експертів Українського інституту Національної пам’яті, провідних юридичних вишів для з’ясування історичних і правових питань, що мають значення у справі. Однак, всі перелічені клопотання були відхилені судом. Суд продовжив розгляд справи 21.06.2010 навіть незважаючи на дві заяви про відвід усьому складу суду.

Більше того, апеляційний суд настільки «поспішав», що «не звернув уваги» на те, що на засіданні 22 червня були відсутні представники майже всіх апелянтів. Суд вирішив, що можна ухвалити рішення, не вислухавши їхньої остаточної думки.

Годі вже казати і про те, що ця справа не могла розглядатися у Донецькому окружному адміністративному суді. За місцем проживання позивача (м. Донецьк) міг бути визнаний недійсним тільки акт індивідуальної дії – тобто Указ Президента, що стосується безпосередньо Оленцевича (позивача по справі). Якщо ж суд вважав, що позивачем по cправі може бути будь-який громадянин України (тобто що Указ має характер нормативного акту) - тоді повноважним судом для розгляду цієї справи мав бути Київський окружний адміністративний суд.

Як відомо, раніше Донецький окружний адміністративний суд вже розглядав подібні позовні вимоги і відмовляв у їх задоволенні. Оскільки у нас є всі підстави вважати дане рішення політично мотивованим, зараз ми готуємо касаційну скаргу до Вищого Адміністративного суду України», - заявив представник Степана Бандери у суді Сидір Кізін.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» також має намір оскаржити рішення Донецького апеляційного адміністративного суду у касаційному порядку та в разі потреби звертатиметься до міжнародних судів. Ми доб’ємося повернення Бандері заслуженого звання Герой України.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівному заявляють про ...
Наступна новина: Тягнибок закликає ...

КОМЕНТАРІ