У Києві вимагають покарати полковника міліції, який намагався заборонити продаж футболок з зображенням Шевченка

У Києві вимагають покарати полковника міліції, який намагався заборонити продаж футболок з зображенням Шевченка

13.07.10 19:29 0 2407
Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вимагає від Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова притягнути до відповідальності полковника Петра Федорчука за його ганебну поведінку щодо законослухняних громадян, перевищення посадових обов’язків та ненависть до всього українського.

11 липня 2010 року працівники київської міліції намагалися видворити з фестивалю «Країна Мрій» учасників Алеї майстрів з Крамниці стильних речей «Український стиль». Троє міліціонерів на чолі з полковником ГУ МВС України міста Києва Петром Федорчуком вимагали від власників «Українського стилю» залишити територію фестивалю, посилаючись на вимогу організаторів. Коли міліціанти побачили, що продавці мають дозвіл на торгівлю та знаходяться на визначеному організаторами місці, вони придумали іншу претензію до «Українського стилю». Полковник Федорчук заявив, що футболки із зображенням Шевченка, Шухевича та Бандери є забороненими. Та люди, що оточили місце події, вказали міліціанту: «У центрі столиці досі стоїть пам’ятник катові українського народу Лєніну, а ви намагаєтеся заборонити Шевченка?!». Горе-правоохоронці під скандування «Ганьба!» змушені були залишити місце події, зрозумівши, що тут їм не вдасться завдати кривди.

Як зазначив власник «Українського стилю», полковник Федорчук не вперше намагався заборонити йому продаж патріотичних футболок. Крім того, Федорчук є одним з фігурантів подій в Українському домі 8 квітня 2010 року. Він був одним з тих «людей у штатському», які викидали з приміщення журналістів та громадських діячів за руки та ноги. Більше того, саме він віддавав накази «безневинним» бійцям спецпідрозділу «Беркут».

«Міліцейське свавілля перебуває у повному розквіті. Навіть на фестивалі, який завжди відрізнявся зразковим порядком, київська міліція намагалася прилюдно глумитися над українцями. Вочевидь, нахабство полковника Федорчука підігріте ще й тим, що він заздалегідь знав: українофоби в погонах як ніколи в пошані у нинішньої влади. Про безкарність для ревних служак антиукраїнського режиму вже давно подбав головний кримінальник країни. Хіба справедливий суд міг скасувати постанову про порушення кримінальної справи за цькування журналіста в «Українському домі» через недостатність підстав, маючи зафіксований на відео факт прямого перешкоджання журналістові у його професійній діяльності? Хіба важко знайти і засудити убивцю студента Ігоря Індила? Хіба дослухатися до протестів студентів проти українофобів при владі важче, ніж постійними репресіями, забороною масових зібрань перетворити їх на своїх ворогів?

Сьогодні повна безкарність, свавілля та відчуття зверхності забезпечуються будь-яким діям міліції, адже вона під повним покровительством Януковича вибудувала собі захисний щит у вигляді судів, прокуратури та служби безпеки.

Тому полковник-українофоб щосили кинувся виконувати «наказ» нардепа від Партії регіонів Колєсніченка про викидання за-руки-за-ноги з Українського дому журналістів, громадських і політичних діячів. Тому полковник міліції Федорчук зі шкіри пнеться, намагаючись присікти прояви патріотизму навіть у такому вигляді як продаж футболок із зображенням українських Героїв.

Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вимагає від Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова притягнути до відповідальності полковника Федорчука за його ганебну поведінку щодо законослухняних громадян, перевищення посадових обов’язків та ненависть до всього українського», - зазначив голова Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Мохник.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 5)
Наступна новина: На Івано-Франківщині та ...

КОМЕНТАРІ