Соціологи визначили, кому найбільше довіряють мешканці Львівщини

Соціологи визначили, кому найбільше довіряють мешканці Львівщини

16.07.10 19:24 0 1869
Серед політиків національного рівня мешканці Львівщини найбільше підтримують голову Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Тягнибока. Він також став єдиним з політиків, хто має позитивний індекс довіри. Такі дані оприлюднила соціологічна група «Рейтинг», що проводила опитування 19-29 червня 2010 року у Львівській області.

Під час дослідження методом інтерв’ю було опитано 1200 респондентів (у тому числі Львів – 400 респондентів) віком від 18 років і старші. З них 46 % визнали лідером довіри Олега Тягнибока. За головою ВО «Свобода» ідуть Арсеній Яценюк (43%) та Юлія Тимошенко (42%). Після них з помітним відривом йде Сергій Тігіпко (29%). В.Ющенку довіряють 21%, В.Януковичу – 11%, В.Литвину – 9%.

Також опитування засвідчило, що Олег Тягнибок є єдиним серед політиків національного рівня, який має позитивний індекс довіри +2%. При чому за останні півроку цей показник у лідера ВО «Свобода» покращився на 12 пунктів.

Натомість індекс довіри до Юлії Тимошенко (-9%) погіршився на 8 пунктів, так само як індекс довіри до Арсенія Яценюка (-2%). Найнижчого падіння зазнав індекс довіри до Віктора Ющенка (-43%, погіршився на 28 пунктів). Інші політики мають такі результати: С.Тігіпко (-30%), В.Янукович (-69%), В.Литвин (-74%).

Зазначені цифри яскраво демонструють ставлення українців до політичних сил, які зрадили їх своєю угодовською поведінкою, відсутністю реального спротиву україножерській політиці режиму Януковича та фактичною підтримкою запровадження виборчих махінацій на місцевих виборах. Проведення люстрації – докорінного очищення влади – може бути здійснено не лише через визначену законом процедуру, але й на виборах. Спочатку люстрація відбувається в головах, а потім біля виборчих скриньок.

Довідка. За результатами дослідження громадської думки центру «Соціоінформ», яке проводили з 9 по 20 червня, 20,1% львів’ян готові віддати свої голоси за Всеукраїнське об’єднання «Свобода» на виборах до Львівської міської ради. Це найвищий показник серед політичних сил Львова http://www.svoboda.lviv.ua/diyalnist/novyny/015743.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 15)
Попередня новина: 29-річна рівнянка ...
Наступна новина: 10 літніх правил на ...

КОМЕНТАРІ