Представники  авіакомпанії «Wizz Air» вивчають можливості Тернопільського аеропорту

Представники авіакомпанії «Wizz Air» вивчають можливості Тернопільського аеропорту

15.09.10 15:58 0 1781
Перед поїздкою в аеропорт представники авіакомпанії зустрілися з головою обласної ради Олексієм Кайдою. Очільник обласної ради повідомив, що для депутатського корпусу відновлення роботи тернопільського аеропорту є стратегічним завданням. Наразі в аеропорту ведуться ремонтні роботи приміщень та освітлення смуги. На це виділені кошти з обласного бюджету. «Депутати затвердили програму розвитку тернопільського аеропорту на два роки. На її реалізацію передбачено 6,4 мільйона гривень», - зазначив Олексій Кайда. Особливу увагу він звернув на зручне географічне положення Тернополя – у центрі заходу України та можливість створення у місті логістичного центру. Найближча перспектива для розвитку та діяльності аеропорту – Євро-2012, адже Тернопіль включений у каталог міст, які ймовірно прийматимуть гостей та учасників змагань.

Представники авіакомпанії цікавилися і технічними характеристиками аеропорту, і туристичними можливостями області.

Опісля відбулася спільна нарада, у якій взяли участь голова обласної ради Олексій Кайда, голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, депутати обласної ради, керівники управлінь ОДА та аеропорту.

* Обласна рада та обласна державна адміністрація мають спільне бачення у питанні розвитку та діяльності Тернопільського аеропорту. І представницька, і виконавча гілки влади зацікавлені у тому, щоб летовище працювало. Адже розвиток аеропорту сприятиме розвитку і міста, і області, - зауважив Олексій Кайда.

Про важливість відновлення роботи летовища говорив і голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, також зауваживши, що позиція керівництва області у цьому питанні єдина.

Голова депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, промислової політики, транспорту та зв’язку, інвестицій, підприємництва, зовнішньоекономічної діяльності Сергій Надал зазначив, що обласна рада робила і робить все, щоб зберегти аеропорт - з обласного бюджету виділені кошти не тільки на ремонтні роботи, а й на погашення заборгованості по зарплаті працівникам підприємства.

«Із власного досвіду скажемо: там, де є допомога від влади, – аеропорти розвиваються і успішно працюють», - підсумували представники авіакомпанії.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Чернівціобленерго» ...
Наступна новина: У Чернівцях визначено ...

КОМЕНТАРІ