На РІвненщині оголошують про низку безстрокових акцій проти тиску влади та спецслужб

На РІвненщині оголошують про низку безстрокових акцій проти тиску влади та спецслужб

21.09.10 00:25 0 1776
Рівненська обласна організація ВО "Свобода" в Рівненській області повідомляє про початок низки безстрокових акцій на знак протесту проти тиску з боку контролюючих провладних органів.

Зокрема, 16 вересня 2010 року близько 16-ї години до намету ВО "Свобода", розташованому на майдані Незалежності міста Рівне, підійшов чоловік та, показавши посвідчення, сфотографував намет з партійною символікою, зафіксувавши при цьому місцевий час на центральному годиннику міста, що неподалік.

Як розповів присутній на той час в наметі член партії Микола Пришко, чоловік попередив, що на даний час свободівці порушують виборче законодавство, стоячи в наметі та роздаючи партійну газету. Представник контролюючих органів застеріг партійця про можливе накладання штрафу на партію, включно з виключенням з місцевих перегонів, у разі, якщо ВО "Свобода" стоятиме і завтра з наметом. За словами чоловіка, агітація дозволена з 5 вересня.

Чи є розповсюдження партійної газети в наметі з символікою партії передвиборчою агітацією, ми звернулись за коментарем до юриста ВО "Свобода" на Рівненщині Ярослава Кальки.

Згідно ч. 1 ст. 47 Закону України "Про вибори Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" передвиборча агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови. Виставлення наметів із партійною символікою та розповсюдження в них партійної преси всеукраїнського спрямування за визначенням не може бути передвиборчою агітацією в даний час, оскільки, по перше, суб’єктами виборчого процесу є місцеві організації ВО "Свобода", а не політична партія в цілому; по друге, розповсюдження партійної преси ВО "Свобода" проводиться постійно, незалежно від того, чи оголошені вибори чи ні, а по третє, в пресі, яка розповсюджувалась, немає жодного заклику щодо голосування за чи проти когось, а лише шквал відверто правдивої критики дій влади, - розповів Ярослав Калька, - На мою думку, саме остання заувага і є причиною такого нездорового інтересу до дій "Свободи".

Як розповів керівник виборчого штабу в Рівненській області Олег Осуховський, це вже непоодинокі випадки "небайдужого" ставлення до членів партії працівників місцевих спецслужб. Зокрема, під час святкової ходи в День незалежності до погруддя Степану Бандері, представників ВО "Свобода" прискіпливо знімав на відеокамеру працівник СБУ.

Виходячи з вищевикладеного, Рівненська обласна організація ВО "Свобода" в Рівненській області повідомляє про початок низки безстрокових акцій в знак протесту проти тиску на політичну партію з боку контролюючих провладних органів.

Першим з цих заходів стало пікетування Управління служби безпеки України в Рівненській області (вул. Відінська, 4), яке відбулося 17 вересня, з вимогою припинити переслідування СБУ українського історика, директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького"

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" в Рівненській області закликає мешканців Рівненщини, які за свою політичну чи громадську позицію піддавалися адміністративному тиску з боку керівників або чинної влади, телефонувати на гарячу лінію Всеукраїнського об’єднання "Свобода" за номером (0362) 43-13-89.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ