Жителі Рівного віддали 14

Жителі Рівного віддали 14 "стволів"

24.09.10 22:51 0 1679
Щоб запобігти неконтрольованому розповсюдженню зброї, щороку на Рівненщині проходить місячник добровільної здачі вогнепальної і холодної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів. Незважаючи на заходи органів внутрішніх справ щодо попередження злочинів, пов'язаних з використанням зброї та вибухівки, зокрема і не за призначенням, криміногенна обстановка на Рівненщині з цього питання залишається складною.

Добровільно здати незареєстровану зброю упродовж вересня поточного року просять рівнян та мешканців області працівники міліції. За порушення порядку придбання, зберігання, носіння, виготовлення чи збуту вогнепальної зброї боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв правопорушники несуть кримінальну відповідальність. Згідно зі ст.263 Кримінального кодексу України за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.Натомість, громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси або вибухові матеріали, звільняються від відповідальності.

Станом на 1 вересня поточного року у Рівному на обліку органів внутрішніх справ зареєстровано 3997 мисливських гладкоствольних рушниць, які належать 3400 власникам мисливської зброї, 825 одиниць мисливської вогнепальної нарізної та комбінованої зброї, 90 одиниць холодної зброї, понад три тисячі спеціальних засобів самооборони: 2566 газових пістолетів і револьверів, 1159 пристроїв .

Упродовж 2010 року співробітники Рівненського міського відділу міліції вилучили із незаконного обігу вісім одиниць вогнепальної зброї, а 27 одиниць вогнепальної зброї було добровільно здано громадянами, з яких 10 — незаконних . Під час проведення місячника в обласному центрі, станом на 23 вересня поточного року, рівняни здали добровільно 14 одиниць зброї.

Крім того, правоохоронці виявили власників зареєстрованої мисливської вогнепальної зброї, які не з'являються в дозвільну систему на її перереєстрацію. Станом на 20 вересня 2010 р. не пройшли перереєстрацію майже 60 осіб. Також, одним із проблемних питань залишається зміна місця проживання громадян-власників зброї. Оскільки, більшість з них не повідомляють у 10-денний термін органи внутрішніх справ на новому місці проживання про наявність у власності зброї, це ускладнює контроль за нею.

Із питань добровільної здачі зброї необхідно звертатися в службу дозвільної системи Рівненського міського відділу міліції за адресою вул. Словацького, 3 каб.№16, м.Рівне. Телефон для довідок 67-94-40.

Дмитро САВЧУК, начальник сектору ОГП Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ