На Тернопільщині невідомі пошкодили пам'ятник провіднику ОУН Ярославу Стецьку

На Тернопільщині невідомі пошкодили пам'ятник провіднику ОУН Ярославу Стецьку

28.09.10 13:53 0 2029
У ніч на сьогодні в селі Кам'янки Підволочиського району невідомі пошкодили пам'ятник провіднику ОУН Ярославу Стецьку. Голова обласної ради Олексій Кайда розцінює цей акт вандалізму як добре продуманий наступ на свідомість тернополян та права української нації. Очільник обласної ради звернувся до правоохоронних органів взяти під особистий контроль розслідування цього факту. Подаємо текст листа повністю.

Начальнику управління МВС України

в Тернопільській області Бортняку Б.Ф.

Прокурору Тернопільської області

Мельничуку І.І.

Начальнику управління Служби безпеки України

в Тернопільській області

Вінницькому І.О.

На Тернопільщині в черговий раз стався акт безпрецедентного глумлення над українською історією та українськими героями. У ніч на 28 вересня 2010 року в селі Кам’янки Підволочиського району невідомі пошкодили пам’ятник борцю за незалежність України, провіднику ОУН Ярославу Стецьку.

Викликає обурення той факт, що це не перший випадок вандалізму щодо пам’ятних знаків національним героям, які своє життя поклали на вівтар боротьби за незалежність України. У середині серпня цього року у Тернополі невідомі пошкодили меморіальні дошки Ярославі Стецько та Омеляну Польовому.

І знову – новий акт вандалізму. Очевидно, що ці акції носять системний, провокаційний характер і спрямовані виключно на знищення пам’яті про історію героїчної боротьби проти поневолювачів української нації.

Розцінюю такі факти як добре продуманий наступ на свідомість тернополян, проукраїнські настрої мешканців області та права української нації, зокрема.

Наприкінці серпня 2010 р. за дорученням сесії обласної ради мною був скерований лист до правоохоронних органів з вимогою взяти під особистий контроль розслідування фактів зумисного пошкодження меморіальних дошок Ярославі Стецько та Омеляну Польовому та вжити заходів щодо недопущення подібних випадків вандалізму. Однак, зловмисники не виявлені і донині.

Останні події та нинішній факт свідчать про бездіяльність правоохоронних органів та безкарну зухвалість вандалів.

У черговий раз прошу взяти під особистий контроль розслідування наведених фактів. Сподіваюся, що їх розгляд стане справою честі для правоохоронних органів Тернопільщини.

Про хід розслідування та прийняті заходи для попередження та унеможливлення подібних фактів прошу постійно інформувати обласну раду і мене особисто.

Голова обласної ради Олексій Кайда
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В райцентрі Київщини ...
Наступна новина: За підтримки вболівальників ...

КОМЕНТАРІ