Тернопільські підприємці мітингували проти проекту  Податкового кодексу

Тернопільські підприємці мітингували проти проекту Податкового кодексу

06.10.10 20:12 0 3068
Підприємці тернопільських ринків сьогодні прийшли під стіни обласної влади, щоб висловити свою стурбованість наслідками, які можуть бути спричинені запровадженням податкового кодексу, проект якого опублікований на сайті Верховної ради України. У зверненні до голови обласної ради підприємці просять підтримати їх у недопущенні прийняття такого податкового кодексу.

«Ми, підприємці Тернопільщини, занепокоєні ситуацією, що склалася навколо малого та середнього бізнесу в Україні у зв'язку із запровадженням нового податкового кодексу. Вважаємо, що його прийняття у теперішній редакції (проект опублікований на сайті Верховної Ради України 22 вересня 2010 р.) призведе до знищення спрощеної системи оподаткування, як наслідок - зубожіння більшості підприємців, а в подальшому і їх зникнення, - говориться у зверненні. - Вважаємо, що прийняття кодексу у його нинішньому вигляді, призведе до податкової інквізиції. У відносинах між платниками податків та органами державної податкової та митної служби проект надає перевагу останнім, наділяючи їх надмірними повноваженнями, що є прямим порушенням ст. 22 Конституції України. Фактичне скасування спрощеної системи оподаткування зупинить розвиток підприємництва, і України в цілому. Це дискредитує Президента України та повністю суперечить програмі його економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Голова обласної ради Олексій Кайда вийшов до мітингуючих підприємців. Він зазначив, що, на його думку, новий податковий кодекс може знищити малий і середній бізнес, який, по суті, є основою економіки Тернопільщини та всієї України. Він запевнив підприємців, що на найближчій сесії 21 жовтня обласна рада внесе до порядку денного звернення до найвищих гілок влади держави, де дасть оцінку проекту податкового кодексу та тим наслідкам для економіки краю, які він може мати.

- Це питання обласна рада не залишить поза своєю увагою, адже торкається воно великої кількості людей, які не тільки навчилися у складні часи виживати, а й суттєво поповнюють місцеві бюджети. Сподіваюся, що депутати обласної ради також підтримають вашу позицію, - зазначив Олексій Кайда.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 16)
Наступна новина: Чернівецька школярка ...

КОМЕНТАРІ