У Чернівцях школи, дитсадки і лікарні  вже з теплом

У Чернівцях школи, дитсадки і лікарні вже з теплом

08.10.10 19:18 0 2248
Всі котельні, які опалюють дитсадки, школи, інтернати, лікувально-профілактичні заклади Чернівців , 8 жовтня станом на 07.30 вийшли на нормальний температурний режим роботи. Станом на 15.00 теплоносій почав отримувати житловий фонд.

Згідно з розпорядженням міського голови опалювальний сезон у Чернівцях мав розпочатися 7 жовтня. На цю дату у місті було завершено гідравлічні випробування усіх теплових мереж, підготовлено до роботи усі 83 котельні та 25 газорозподільних пунктів. Однак, запустити котельні не вдалося оскільки МКП «Чернівцітеплокомунерго» станом на 7 жовтня не отримало у ДП « Газ України» ліміти на газ, не зважаючи на те , що Чернівці були єдиним в Україні обласним центром, де теплокомуненергетики станом на 1 жовтня не мали боргів за спожитий газ. Це було пов’язано з тим, що відповідно до нового закону про державні закупівлі теплокомуенергетики повинні були провести тендер на закупівлю газу, а у свою чергу об’єкти, які споживають тепло на суму понад 300 тисяч гривень - провести тендери на закупівлю тепла. Вся ця процедура у часі розтягнулася би щонайменше на 2 місяці. Лише 8 жовтня на урядовому рівні вдалося вирішити питання про виділення лімітів газу без проведення тендерної процедури.

Станом на 12.00 МКП « Чернівцітеплокомуенерго» одним із перших в Україні підписало угоди з ДП « Газ України» на поставки газу. Вже о 14.00 у місті було запущено всі котельні, які забезпечують теплом житловий фонд, а о 15.00 найбільші спальні райони почали отримувати теплоносій.

Як запевнив перший заступник директора департаменту ЖКГ міської ради Василь Манчуленко, на 9 жовтня всі житлові будинки у Чернівцях отримають теплоносій. Загалом процедура переведення усієї системи теплопостачання міста у робочий режим займе 5-7 днів.

Про це повідомили у прес-центрі Чернівецької міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 1)
Попередня новина: Захисту від безробіття ...
Наступна новина: У Рівному "в ходу" ...

КОМЕНТАРІ